A achitat 2000 de dolari pentru o viză FALSĂ. Unde dorea să ajungă moldoveanca oprită la frontieră

O cetățeancă a Republicii Moldova a încercat să traverseze ilegal frontiera de stat cu o viză israelită falsă. Incidentul a fost semnalat de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni, iar moldoveanca riscă cercetare penală pentru acțiunea sa ilegală.

În data de 13 septembrie, pe sensul de ieșire din țară s-a apropiat în calitate de pasager ocazional o conațională originară din raionul Călărași. Femeia a prezentat pașaportul biometric valabil. La verificarea datelor însă, s-a depistat indici de falsificare asupra vizei aplicată în documentul de călătorie ce ar fi emisă de autoritatea de resort din Israel.

Femeia în vârstă de 54 ani a comunicat că intenționa să ajungă în Italia pentru a-și vizita o verișoară, totodată a precizat că își perfectase viza în timpul șederei ei în țara respectivă prin intermediul unui necunoscut căruia i-a achitat 2 mii de dolari.

Despre falsul vizei era la curent, deoarece la sfârșitul lunii iulie a fost oprită pe stradă de către reprezentanții serviciului de migrări al Israelului care a și reținut-o pe faptul dat. După șapte zile de arest, moldoveanca a fost deportată în Republica Moldova. 

Persoanei nu i s-a autorizat trecerea frontierei de stat, fiind cercetată pentru folosirea documentelor oficiale false. Aceasta riscă o amendă în mărime de până la 650 u. c., muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de pînă la 2 ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu