A 3-A ZI AL SUMMITULUI G7. China este dispusă să termine războiul comercial cu SUA

Embed:

China este dispusă să pună capăt conflictului comercial cu Statele Unite, prin dialog şi negocieri calme. Declaraţia a fost făcută duminică de către vicepreşedintele chinez, Liu He, în timpul unei întâlniri cu preşedintele american, Donald Trump în cadrul Summitului G7 de la Biarritz.

De asemenea, Liu He a menţionat că orice companie americană va fi primită în China şi va fi tratată bine.

Asta după ce mai devreme, liderul de la Casa Albă a îndemnat antreprenorii americani, care au afaceri în China, să revină în Statele Unite.

Mai mult, administraţia Trump a anunţat şi-ar fi dorit să fie impuse tarife mai mari la importurile de bunuri din China, iar în context, autorităţile de la Beijing au informat vineri despre intenţia de a impune taxe vamale de 5 şi 10 la sută pentru produsele americane. Este vorba în principal despre produse agricole, combustibil şi maşini în valoare de 75 de miliarde de dolari.

"Cred că atunci când chinezii fură, sau iau fără permisiune, este un furt de proprietate naţional. E vorba despre 3-5 miliarde de dolari anual, o pierdere imensă pentru SUA, care continuă de ani de zile."

Un alt subiect din a doua zi al Summitului G7 au fost relaţiile comerciale dintre SUA şi Japonia. Cele două state au stabilit în principiu prevederile unui potenţial acord comercial, care ar urma să fie semnat luna viitoare în New York. Viitorii semnatarii ai acordului, preşedintele american Donald Trump şi prim-ministrul japonez Shinzo Abe, vor pune capăt disputei comerciale dintre cele două ţări. Potrivit presei americane, înţelegerea va viza sectorul agricol, tarife industriale şi comerţ digital.

Între timp, 13 mii de polițiști și jandarmi păzesc zona unde sunt cazaţi cei mai influenţi politicieni de pe planetă în a treia zi al Summitului anual G7. Un perimetru vast din jurul lui este considerată zonă de securitate. La reuniune participă șefii de stat și de guvern ai Canadei, Franței, Germaniei, Italiei, Japoniei, Marii Britanii și Statelor Unite.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu