95 de persoane au murit, iar aproximativ 2,3 milioane au avut de suferit în urma seismului din Mexic

Numărul persoanelor potențial afectate de cutremurul cu magnitudinea de 8,2 pe Richter, produs la 7 septembrie în Mexic, se ridică la aproximativ 2,3 milioane, în condițiile în care bilanțul victimelor a crescut la 95 de morți, au informat luni surse oficiale citate de EFE.

Guvernatorul din Oaxaca, Alejandro Murat, a confirmat duminică la o conferință de presă că în municipiul Ixtepec numărul persoanelor decedate în urma seismului este de 75. "41 de municipii au fost afectate de acest seism. Vorbim de peste 800.000 de cetățeni potențial afectați", a spus el.

Murat a precizat că municipiile cele mai afectate sunt Juchitán, Unión Hidalgo, Ixtalpetec și Astaca. Guvernatorul a informat că peste 324 de școli au fost avariate, dintre care 42 în totalitate, astfel încât luni au fost suspendate cursurile pentru a putea fi evaluate pagubele și a evita riscurile, scrie mediafax.ro.

La rândul său secretarul pentru educația publică, Aurelio Nuńo, a declarat că luni sunt suspendate cursurile și în statul Chiapas, unde au fost afectate grav 47 de școli, în timp ce 900 au suferit avarii minore.

Autoritățile din Chiapas au informat că numărul locuințelor afectate de cutremur se ridică la 40.000 și că bilanțul celor decedați se menține la 15 morți.

Printre municipiile unde locuințele au suferit cele mai mari pagube se numără Tonalá, Cintalapa, Parral, Venustiano Carranza, Acapetahua, Emiliano Zapata, Tuxtla Gutiérrez, Tapachula, Suchiate, Pijijiapan și Comitán.

Totalul persoanelor afectate la nivel de țară este de aproximativ 2,3 milioane.

Numărul cel mai mare al victimelor s-a înregistrat în Oaxaca și Chiapas, precum și în statul Tabasco (sud-estul țării), unde duminică au fost raportate alte cinci decese, potrivit coordonatorului Protecției Civile, Luis Felipe Puente.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu