911 Turbo şi 911 Turbo S facelift. Premieră de la Porsche

Compania Porsche a prezentat supercarurile 911 Turbo şi 911 Turbo S, care în urma unui facelift au devenit mai puternice, mai rapide şi mai atrăgătoare. Premiera publică a noutăţilor, care au fost prezentate în caroserie coupe şi cabrio, va avea loc la Salonul Auto de la Detroit (ianuarie 2016). 

Porsche 911 Turbo şi 911 Turbo S au fost dotate cu un propulsor de 3.8 litri bi-turbo, cu şase cilindri, care dezvoltă 540 de CP şi respectiv 580. Puterea a fost mărită cu 20 de cai, comparativ cu versiunile anterioare.

Performanţele s-au datorat unor canale de admisie modernizate, noilor injectoare, dar şi prin mărirea presiunii combustiei. Mai mult, versiunea S a primit nişte turbocompresoare mărite.

Ambele versiuni au primit o funcţie nouă – de supraalimentare dinamică, care păstrează presiunea în dependenţă de cum este schimbată sarcina motorului. Atunci când pedala de acceleraţie este slăbită brusc, sistemul electronic lasă deschisă clapeta de acceleraţie (în acest timp este stopată alimentarea cu combustibil), acest lucru îmbunătăţind semnificativ răspunsul motorului la o apăsare repetată a acceleratorului.

Mai multe poze şi video pe Autostrada.md.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu