9/11. Pavel Filip împreună cu echipa de miniştri au depus flori la ambasada SUA

Premierul Pavel Filip împreună cu echipa de miniştri au depus flori la Ambasada SUa la Chişinău, în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2011.

"Este un gest omenesc, nu ţine că suntem Cabinetul de Miniştri. Suntem oameni şi înţelegem foarte bine că această zi a fost o zi tristă în istoria Statelor Unite ale Americii. Republica Moldova şi Guvernul, dar şi fiecare om care trăieşte la noi în ţară este solidar cu SUA. Actele teroriste sunt cele mai groaznice crime, pentru că este greu de prevenit, este greu de înţeles rădăcina acestor crime. Am declarat nu o singură dată că Moldova va fi întotdeauna alături de cei care au avut de suferit în urma actelor teroriste şi pornind de la capacităţile pe care le avem vom contribui la prevenirea şi descoperirea acestor crime", a declarat premierul Pavel Filip. 

Anterior şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a depus flori în memoria victimelor atentatelor teroriste din septembrie 2011.

PUBLIKA.MD aminteşte că s-au scurs 16 ani de la cele mai grave atentate teroriste care au distrus Turnurile Gemene din New York, dar şi o aripă a Pentagonului, una dintre cele mai păzite clădiri din lume. Atacurile comise de gruparea teroristă Al-Qaida a reprezentat începutul războiului Occidentului împotriva terorismului. Luptă care continuă şi astăzi.

Milioane de americani comemorează astăzi victimele atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001. Acum 16 ani, teroriştii au încercat să îngenuncheze Statele Unite.

Aproape trei mii de oameni şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii turnurilor gemene din New York. Tragedia, care a şocat o lume întreagă, a schimbat cursul istoriei.

În locul în care se înălţau clădirile World Trade Center va avea loc o ceremonie comemorativă şi va fi ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor sângerosului atentat.

Un omagiu celor morţi va fi adus şi la Washington, unde un avion de pasageri a fost deturnat şi s-a prăbuşit peste clădirea Pentagonului. În acest loc au fost construite o capelă şi un monument comemorativ.

La 8 şi 46 de minute, ora la care, în urma cu 16 ani, un avion de pasageri lovea turnul nordic al complexului World Trade, oficialii de la Casa Albă, vor ţine un moment de reculegere.

Aeronava, deturnată de teroriști, a intrat în clădire cu 790 de kilometri pe oră. Impactul a fost atât de puternic încât şase etaje au fost distruse.

Masacrul din 11 septembrie 2001 i-a fost atribuit reţelei teroriste Al-Qaida, condusă de către Osama bin Laden.

Liderii grupării jihadiste a fost găsit şi ucis abia peste zece ani de la producerea atacurilor, în luna mai a anului 2011.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu