"90% dintre membrii PCRM cred că Voronin trebuie să plece din fruntea partidului. Reşetnicov să-i ia locul"

Comunistul Valeriu Reniţă susţine că 90 la sută dintre membrii Partidului Comuniştilor cred că preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, ar trebui să plece din fruntea formaţiunii. Totodată, Reniţă spune că cele mai mari şanse de a prelua conducerea partidului le-ar avea deputatul Artur Reşetnicov. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la Pro TV.

"Există suficienţi oameni care cred la fel ca mine, că dl. Voronin ar trebui să plece din fruntea PCRM. Doar că nu sunt persoane curajoase care să spună acest lucru. Tradiţia din partid face ca oamenii să se comporte aşa cum vedem. În orice ţară, un lider care pierde puterea şi nu mai câştigă niciun scrutin, nu mai poate reveni, trebuie deja să plece. Voronin se consideră un simbol, dar vine timpul când trebuie să pleci şi trebuie să pleci frumos", a precizat fostul consilier al lui Vladimir Voronin.

De asemenea, Valeriu Reniţă este de părere că cele mai mari şanse de a deveni succesorul lui Vladimir Voronin le are Artur Reşetnicov. "Dacă ar fi să aleagă între Iurie Muntean, Artur Reşetnicov şi Mark Tkaciuk, favorit este dl. Reşetnicov. Muntean nu poate fi succesor, Resetnicov poate. Se spune că Reşetnicov ar fi rudă cu dl. Voronin, nu ştiu în ce măsură, însă faptul că după 7 aprilie a fost înaintat în funcţie, demonstrează că este un personaj preferat", a specificat politicianul.

Cât priveşte candidatura lui Tkaciuk ca succesor a lui Voronin, Valeriu Reniţă spune că acest lucru ar fi posibil, dar există un minus: "Faptul că nu cunoaşte limba română este un dezavantaj".

Întrebat dacă va pleca din Partidul Comuniştilor, Reniţă a declarat că depinde de răspunsul care îl va primi la scrisorea expediată către Plenara PCRM. "Nu plec deocamdată, vreau un răspuns. Mi s-a sugerat că nu aş mai fi dorit acolo, deoarece l-am criticat pe dl. Voronin. Vreau să accentuez că un membru suspendat nu este egal cu un membru plecat", a conchis comunistul.

Publika.md aminteşte că, săptămâna trecută, Valeriu Reniţă a expediat o scrisoare deschisă către Plenara PCRM prin care a solicitat demisia lui Vladimir Voronin din fruntea PCRM. Tot atunci, deputatul Iurie Muntean a declarat că Reniţă şi-a suspendat calitatea de membru al partidului încă în anul 2010.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu