9 Mai sărbătorit de PCRM. Iurie Muntean a purtat un maiou inscripţionat VEZI ce scria

Embed:

Cu ocazia zilei de 9 mai, la Chişinău au fost organizate mai multe evenimente. Festivităţile au început la Complexul Memorial "Eternitate", unde a fost prezentă şi conducerea de vârf a ţării.

"Ziua de 9 mai marchează sfârşitul unei confruntări armate fără precedent în care au fost implicate 10 de ţări de pe întreaga planetă şi milioane de militari şi civili. Stimaţi concetăţeni, astăzi marcăm şi Ziua Europei. Vă doresc un viitor liber şi cu adevărat european tuturor, vă felicit încă odată cu ocazia zile victoriei asupra fascismului", a declarat preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

În timp ce oficialii depuneau flori la monumentele ostaşilor necunoscuţi, la Complexul Memorial "Eternitate" a ajuns o coloană a simpatizanţilor Partidului Comuniştilor. Deputatul comunist Iurie Muntean, care a venit într-un tricou cu inscripţia "Eu sunt moldovan", nu a evitat să ironizeze coaliţia de guvernare.

"Având probleme cu raitingul încearcă să folosească în fel şi chip chiar şi datele care nu le aparţin prin definiţie. 1 mai, 9 mai şi aşa mai departe", a replicat comunistul.

Deşi semnificaţia zilei de 9 mai este controversată în societate, astăzi aici la Complexul Memorial "Eternitate" au venit mii de oameni pentru a marca Ziua Victoriei.

"Este cea mai aşteptată şi fericită zi, Ziua Victoriei - 9 mai. Vin aici în fiecare an şi sărbătoresc", spun oamenii.

"Îmi amintesc de această zi cu bucurie şi cu tristeţe. Cu bucurie, pentru că am reuşit să învigem fascismul. Cu tristeţe, pentru că mulţi dintre camarazii mei de luptă nu s-au mai întors acasă", relatează cei prezenţi la eveniment.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu