9 corturi anticaniculă au fost instalate de salvatori în toată țara

Salvatorii au instalat nouă corturi anticaniculă în toată țara. Puncte de reabilitare pentru oameni, care se află afară în orele cu temperaturi ridicate au fost amenajate la Ungheni, Hîncești, Căușeni, Comrat și municipiul Chișinău.

Pentru a preveni insolațiile și deshidratarea, salvatorii vor mai instala corturi pentru populație în municipiile Cahul și Bălți. În Chișinău corturile sunt amenajate în cele cinci sectoare.

Punctele de reabilitare vor lucra zilnic de la ora 11:00 pînă la 18:00. În capitală acestea pot fi vizitate de oameni pe următoarele adrese: sectorul Botanica în apropiere de Centrul Comercial „1000 de Mărunțușuri”, sectorul Centru în prejma „Pieței Centrale”, sectorul Râșcani în apropierea „Pieței Bogdan Voevod”, sectorul Ciocana pe strada Ginta Latina nr.18 și sectorul Buiucani pe strada Calea Ieșilor nr.1.

Oamenii sunt îndemnați să vină aici pentru a bea apă și pentru a se proteja de soare în orele de vârf. Scopul amenajării unor astfel de puncte este de a proteja populația de efectele nocive ale caniculei, în special în orele amiezii.

loading...

Lasă un comentariu