8.000 de hectare de pădure au fost distruse în urma incendiului din provincia spaniolă Leon

Echipele de intervenție au reușit să stingă incendiul de pădure din provincia spaniolă León (nord) după ce flăcările au mistuit 8.000 de hectare de vegetație de luni până vineri, relatează EFE, potrivit Agerpres.ro.

Flăcările au încetat să se mai extindă datorită controlării frontului de nord, cel mai activ, care a afectat mai ales localitatea La Cabrera, a informat guvernul provinciei autonome Castilla y León într-un comunicat.

Condițiile atmosferice de vineri au fost mai propice decât în zilele precedente, având în vedere că temperaturile au scăzut iar umiditatea a crescut în timpul nopții, însă flăcările ar putea izbucni din nou, notează autoritățile locale.

Echipele de intervenție au acționat toată noaptea ajutate la primele ore ale dimineții de mijloace aeriene și terestre care au dus la controlarea completă a focarului.

Totuși, fumul gros împiedică vizibilitatea aeronavelor și activitatea lor pe teren.

Spania a înregistrat anul acesta un număr mai mare de incendii decât în aceeași perioadă a anului trecut. Până la 31 iulie, au fost contabilizate 8.785 de incendii de pădure, potrivit datelor Ministerului Agriculturii, Pescuitului, Alimentației și Mediului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu