80 de elevi din familii social-vulnerabile vor primi burse în valoare de 12.000 de lei

80 de elevi din familii social-vulnerabile din ţară vor primi burse în valoare de 12.000 de lei. Despre acest lucru se anunţă într-un comunicat emis de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării (MECC). 

În acest an, la concurs au participat 207 tineri. În urma evaluării dosarelor depuse, experţii au selectat 80 de elevi, care îşi fac studiile în 35 de instituţii medii de specialitate.

Banii acordaţi sunt destinaţi pentru necesităţile elevilor, precum cazare, masă, procurarea cărţilor şi a materialelor didactice necesare pentru orele practice.

"Aceste burse sunt mai degrabă de merit, căci acești tineri sunt curajoși și creativi, cu un potențial enorm și faptul că s-au pomenit în niște împrejurări nu tocmai favorabile i-a făcut mai puternici și mai responsabili. Vreau să vă felicit și să vă doresc perseverență și multe reușite", - a declarat ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc.

Programul "Burse pentru tinerii dezavantajați" a fost lansat în 2010, fiind implementat de către Centrul de Informaţii Universitare, cu suportul financiar al unei fundaţii, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării şi Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale.

Scopul programului este de a contribui la şcolarizarea tinerilor care provin din medii dezavantajate, astfel încât să fie eliminată inechitatea accesului la studii, pentru ca toți tinerii să obţină ulterior o profesie și să se integreze în societate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu