78 de şoferi vor deveni pietoni pentru următorii ani după ce au fost prinşi beţi la volan

Niciun weekend fără încălcări. 78 de şoferi vor trece pe scaunul pasagerului pentru următoarea perioadă, după ce au fost prinşi în stare de ebrietate la volan. Mai mult decât atât, 52 dintre aceştia erau în stare de ebrietate alcoolică, iar alţii doi în stare de ebrietate narcotică. 

Unul dintre indivizii cărora nu le pasă de viaţa lor şi a celor din jur avea 1,69 mg/l în aerul expirat și circula prin centrul capitalei pe o motocicletă fără numere de înmatriculare.

Potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare, în total în weekendul trecut au avut loc circa 5.000 de încălcări ale regulamentului circulaţiei rutiere. 

Dintre aceştia, 3.800 de şoferi au fost prinşi conducând cu viteză excesivă.

În aceste zile au avut loc 24 de accidente rutiere grave, soldate cu 2 persoane decedate și 29 traumatizate.

Inspectoratul Național de Patrulare recomandă conducătorilor auto să respecte regulile de circulație pentru a evita producerea unor accidente rutiere.

PUBLIKA.MD aminteşte că Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de lege care prevede ca  şoferii care vor fi prinşi beţi la volan să fie lipsiţi imediat de permisul de conducere și să îl poată redobîndi doar în urma unor cursuri care costă patru mii de lei.

Totodată, drept pedeapsă, aceştia vor munci la morgă sau în cimitire.

De la începutul anului, din cauza şoferilor aflaţi în stare de ebrietate s-au produs 66 de accidente rutiere în care şi-au pierdut viaţa 12 oameni, iar alţi 88 au fost răniţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu