750 de km pe bicicletă pentru o cauză nobilă. 22 de biciclişti vor să adune bani pentru bolnavii incurabili

Embed:

750 de kilometri pe bicilete. 22 de curajoşi s-au aventurat într-o cursă pentru a susţine o cauză nobilă. Aceştia au pornit azi dimineaţă de la Chişinău, iar destinaţia finală este oraşul Braşov din România, unde vor ajunge peste cinci zile. Organizatorii îşi propun să adune 11.000 de euro pentru bolnavii incurabili de la sate, care au posibilităţi mici.

Prima oprire va fi în această seară la Soroca. Ulterior vor trece prin Iaşi, lacul Bicaz, Sighişoara şi Braşov.

Bicicliştii spun că deşi este o provocare pentru ei, au acceptat să facă asta pentru că este un scop nobil:

"Niciodată nu am făcut 750 de km pe bicicletă, dar voi încerca. Nu sunt eu cel mai mare biciclist, dar asta e, voi încerca."

"Mă aştept să fie o aventură interesantă şi să învăţ câte ceva. Este prima dată când particip şi sper să nu fie ultima."

Participanţii sunt susţinuţi de ambasadorul României şi cel al Marii Britanii în Moldova. Oficialii au parcurs şi ei câte 2 kilometri pe bicilete.

"Mi se pare important ceea ce fac aceşti mari sufletişti. Să fie dispuşi să cheltuie foarte multă energie personală în scopuri nobile. Este o mare plăcere să fiu alături", a spus Daniel Ioniţă, ambasadorul României în Republica Moldova.

"În această dimineaţă am avut o discuţie extraordinară cu bicicliştii. Sunt impresionată deoarece vor merge până la Braşov", a spus Lucy Joyce, ambasadoarea Marii Britanii în Republica Moldova.

Organizatorii susţin că vor astfel să dezvolte şi să consolideze o rețea mobilă de servicii de îngrijire paliativă în Moldova.

"Este un eveniment de caritate sportiv care are ca scop acumularea resurselor financiare. Oamenii care vor să ne susţină o pot face nu doar prin a veni cu bicicleta, ci şi prin donaţii online", a spus Raluca Muntean, manager Hospices of Hope Moldova.

Evenimentul organizat de Hospices of Hope Moldova este la cea de-a treia ediţie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu