74 de persoane au murit în Sri Lanka din cauza febrei Dengue

Şaptezeci şi patru de persoane au murit şi peste 55.000 au fost infectate cu virusul febrei Dengue în Sri Lanka în acest an până în a doua săptămână a lunii octombrie, au informat luni autorităţile, scrie agerpres.ro.

Până în data 18 octombrie au fost raportate un număr de 55.894 cazuri de febră Dengue, cele mai multe în districtul Colombo, cu 11.854 de cazuri, urmat de Gampaha, la periferia capitalei, cu 8.976, şi de Kalutara, tot la marginile Colombo, cu 5.456.

Potrivit Unităţii de Epidemiologie, au fost identificate cinci districte de mare risc, printre care Colombo, Gampaha, Galle şi Kalutara în Provincia de Vest şi Ratnapura în sudul Sri Lankăi.

Experţii medicali au catalogat numărul de decese înregistrate până în prezent drept "alarmant", prin comparaţie cu cele 58 de decese raportate în tot anul trecut.

"Şaptezeci şi patru de decese provocate de febra Dengue reprezintă o cifră alarmantă atunci când vorbim de o perioadă de doar 10 luni. În tot anul trecut au fost raportate doar 58 de decese provocate de Dengue", au subliniat epidemiologii.

Experţii au îndemnat populaţia să solicite asistenţă medicală imediată dacă suferă de febră ridicată, vărsături necontrolate, dureri abdominale, ameţeli şi anurie, iar pe gravide să se prezinte la spital pentru internare în prima zi de febră.

Anul trecut, peste 48.000 au fost infectate cu acest virus transmis de ţânţari în Sri Lanka.

În cazurile uşoare, virusul provoacă febră, dureri osoase şi iritaţii, iar în cazurile grave poate cauza hemoragii interne fatale, inclusiv la nivelul creierului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu