73 de plante de Mac, ridicate de polițiști din gospodăria unei doamne din Ialoveni

Embed:

Polițiștii au documentat activitatea ilicită a unei femei în vârstă de 49 ani, domiciliată în r-nul. Ialoveni, sat. Bardar, care se ocupa cu cultivarea și îngrijirea plantelor de mac.

Ulterior, polițiștii au efectuat percheziții autorizate la domiciliul acesteia, în urma căreia au depistat 73 plante de mac, care erau cultivate chiar în grădina gospodăriei unde locuiește aceasta. Plantele au fost ridicate și sigilate conform procedurii și expediate la laboratorul criminalistic pentru efectuarea expertizelor.

Actualmente femeia este cercetată penal în stare de libertate. Conform legislaţiei penale în vigoare aceasta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 6 ani de închisoare.

Reamintim că, operațiunea a fost  iniţiată cu scopul de a combate traficul ilicit de droguri de origine vegetală, de depistare și nimicire a plantelor cu conținut narcotic, precum și identificarea persoanelor care le cultivă ilegal. Poliţia Capitalei va întreprinde toate acţiunile legale de contracare a infracţiunilor legate de droguri. Totodată, cetăţenii sunt rugaţi să infomeze la serviciul unic 112, atunci când deţin informaţii despre cultivarea plantelor cu conţinut narcotic.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu