60 carabinieri şi poliţiştii de frontieră au învăţat procedee de autoapărare de la sensei-ul Victor Panasiuc

Embed:

Lecţii de karate pentru carabinieri şi poliţiştii de frontieră! Timp de două săptâmâni, 60 de angajaţi ai Ministerului de Interne au învăţat procedee de autoapărare şi imobilizare a infractorilor de la sensei-ul Victor Panasiuc, deţinătorul celui de-al 7-lea dan în karate-do, stilul Goju-Ryu.

"Scopul acestui seminar este de a îmbunătăţi calităţile profesionale ale poliţiştilor. În primul rând, vorbim despre comportamentul civilizat pe stradă. Avem în vedere abilitatea de a găsi limbaj comun cu diferite persoane. Pentru asta, angajatul trebuie să fie pregătit spiritual", a declarat Victor Panasiuc, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Goju-Ryu.

Cei care au luat parte la acest seminar susţin că au obţinut multă experienţă şi au învăţat procedee noi pe care le vor folosi doar în situaţii excepţionale.

"Este un curs benefic la capitolul de autoapărare şi anume legală. Adică, prelucrarea procedeelor şi aplicarea lor în zonele, care le permite legea noastră", a declarat Veaceslav Ciuntu, carabinier.

"Aici am învăţat multe lucruri. Ne-am axat mai multe pe procedee şi unele nuanţe, la care nu prea atrăgeam atenţie. Acum ne considerăm mai pregătiţi", a spus Nicolae Chiriţa, carabinier.

Goju-ryu este unul dintre cele patru stiluri de karate care îşi au originea pe insula japoneză Okinawa.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu