6 utilizări uimitoare ale amidonului de porumb

Un ingredient comun de bucătărie, amidonul de porumb este utilizat în mod normal, ca agent de îngroșare pentru supe, sosuri și o serie de alte feluri de mâncare. Cu toate acestea, acest produs ieftin poate fi și un produs cosmetic de încredere. După ce citiți acest articol, veți păstra cu siguranță un flacon de amidon de porumb la îndemână în geanta de cosmetice.

Utilizări uimitoare ale amidonului de porumb

Deodorant de subraț

Îți ia doar un minut pentru a face cel mai bun deodorant. Începe prin a utiliza alcool pentru a curăța subrațul bine. Atunci când se usucă complet, pune praf de amidon pe axile. Acesta va păstra subsuorile uscate și va preveni, de asemenea, mirosurile neplăcute. Este cel mai bun și mai ieftin mod de a evita deodorante comerciale-chimice care pot afecta sănătatea pe termen lung, scrie elli.ro

Împrospătarea întregului corp

Faceți propria pudră pentru copii parfumată prin combinarea amidonului de porumb cu un ulei esențial de alegere, fie că este lavandă, mușetel, lămâie sau altceva. Se adaugă câteva picături de ulei esențial preferat într-un recipient în care ați adăugat anterior amidon de porumb. Închide și agită recipientul pentru a amesteca ingredientele bine. Apoi pune peste tot corpul.

Șterge ridurile

Puteți scăpa cu ușurință de liniile fine de pe față prin amestecarea a 1/4 cană amidon de porumb, 1 albuș de ou și 2 linguri de lapte integral. Se curăță fața cu atenție înainte de a aplica această mască. Lasă-l să acționeze timp de 20 de minute sau până când se usucă și fața ta se simte întinsă. Spălați cu apă călduță. Folosirea regulată a acestei măști de față  va șterge liniile fine.

Îndepărtarea celulelor moarte 

Dacă se întâmplă să fii alergică la exfoliante comerciale, chimice, poți folosi amidonul de porumb în schimb. Acesta este un mod complet natural și poate fi folosit în condiții de siguranță pentru a elimina celulele moarte ale pielii, care afectează tenul făcându-l lipsit de viață. Pur și simplu aplicați pe fața umedă amidon de porum și masați ușor. Tenul tău va deveni mai strălucitor, iar pielea nu va mai fi iritată sau inflamată.

Scalp și păr curat

Aceasta este o soluție uimitoare când parul tău este gras și nu ai timp să îl speli. Stropește pe scalp o soluție de amidon de porumb și apă și rezolvi problema. Masează până când uleiurile în exces sunt absorbite.

Buze mate cu amidon de porumb

Dacă nu aveți rujul potrivit pentru un aspect mat al buzelor, amidonul de porumb este din nou cea mai bună soluție. Aplică rujul tău ca de obicei, apoi folosind un deget, aplică puțin amidon peste buzele tale până când vedeți că acesta de absoarbe.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu