6 din 10 bărbaţi moldoveni suferă de disfuncţie erectilă. Cum poate fi tratată această boală și de ce este cauzată

Embed:

Şase din zece bărbaţi moldoveni suferă de disfuncţie erectilă, spun medicii andrologi. Problema îi afectează, în mare parte, pe cei trecuţi de 40 de ani. Boala poate fi tratată pentru totdeauna cu ajutorul implantului penian, care permite obţinerea unei erecţii asemănătoare celei naturală.

Operaţia se efectuează de mai bine de patru ani în Europa, iar din acest an va fi realizată şi în ţara noastră.

Disfuncţia erectilă la bărbaţi poate apărea ca urmare a stresului, oboselii, alcoolului, fumatului, dar şi din cauza mai multor boli.

"Este disfuncţia erectilă endocrină cauzată de patologie a sistemului hipotalam, hipofizar. Este disfuncţie erectilă organică cauzată de diabetul zaharat, de patologia glanda tiroidei şi cauzată de hiperprolactinemie", a afirmat şeful Centrului municipal de Andrologie, Igor Cucu.

Restabilirea a funcţiei organului genital masculin se face şi prin tratament medicamentos, doar că aceasta este o soluţie temporară. Boala poate fi tratată definitiv cu ajutorul implantului penian.

"Este format din trei straturi, cu silicon la vârf, pentru duritate. Cel mai important, proteza conţine antibiotic, ceea ce o face imposibilă dezvoltarea infecţiilor", a comunicat profesorul, medicul urolog şi androlog din Italia, Gabrielle Antonini.

"Aceşti doi cilindri sunt implantaţi în corpii cavernoşi. Acest mecanism se pune între testicule, în bursa scrotală. Acţionând acest mecanism, lichidul, adică soluţia fiziologică se duce în cilindri şi aprare erecţia."

După contactul sexual, bărbatul poate goli cei doi cilindrii din penis prin apăsarea unui buton al pompei care duce la transferarea serului înapoi în rezervorul din spatele peretelui abdominal. Operația durează 15 minute, iar activitatea sexuală poatea fi începută după 30 de zile după implantare.

"Pacientul va avea o sensibilitate normală, orgasm deplin, o ejaculare fiziologică şi acest pacient va putea procrea, adică va putea avea copii şi o activitate sexuală normală", a conchis profesorul, medicul urolog şi androlog din Italia, Gabrielle Antonini.

Deocamdată nu se cunoaşte care va fi preţul unei astfel de intervenţii în ţara noastră. În Europa costul este între 10.000 şi 20.000 de euro.

În Moldova, operaţiile vor fi efectuate la Centrul Municipal de Andrologie din Capitală.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu