58 de capre şi 11 oi au murit intoxicate în satul Bădragii Noi din raionul Edineţ

Embed:
58 de capre şi 11 oi au murit intoxicate în satul Bădragii Noi din raionul Edineţ. Ciobanul a scos animalele la păscut, iar acestea au căzut pe câmp una după alta. Potrivit responsabililor Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, cauza preliminară ar fi îngrăşămintele minerale pe care oile şi caprele le-ar fi mâncat din greşeală.

"În localitatea Bădragii Noi, un cioban a trecut cu oile peste un masiv care a fost strâns de cereale unde au fost împrăştiate careva îngrășămînte minerale. Au fost prelevate probe de către medicii veterinari, ulterior vor fi transmise în laborator pentru analize, dar cert este că la faţa locului au fost depistate îngrășămînte minerale", a spus şeful Direcției sănătatea și bunăstarea animalelor ANSA, Vitalie Cărăuş.

Potrivit medicilor veterinari, animalele au fost înhumate pe teritoriul localităţii într-un loc special amenajat, de comun acord cu autorităţile locale şi cu responsabiliii de mediu. Contactat de către postul nostru de televiziune, primarul din satul Bădragii Noi
a declarat că incidentul s-a produs pe un teren agricol din satul din vecinătate. Poliţia investighează cazul pentru a stabili toate circumstanţele.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu