54 de proiecte vor beneficia de susținere financiară din partea statului prin intermediul Programului PARE 1+1

Embed:

Încă 54 de proiecte vor beneficia de susținere financiară din partea statului prin intermediul Programului "PARE 1+1".

Cele mai multe, 26 la număr, sunt afaceri în domeniul prestări servicii. În agricultură vor fi lansate 20 de afaceri, iar în industrie, opt. Suma totală oferită de stat este de 13,54 milioane de lei. Potrivit estimărilor, vor fi create circa 200 de locuri de muncă, iar investițiile cumulate în economia națională vor fi de 32,39 de milioane de lei.

Majoritatea afacerilor vor fi create în mediul rural, peste 85 la sută din total, iar aproape 15 la sută vor fi în municipiile Chişinău şi Bălţi. 

Potrivit datelor ODIMM, cei 54 de beneficiari vor investi, pe lângă banii statului, şi bani proprii, câştigaţi peste hotare, în ţări precum Belgia, Danemarca, Federația Rusă, Franța şi Germania.

Programul "PARE 1+1" este implementat de ODIMM din 2010 și are drept scop mobilizarea resurselor umane şi financiare ale moldovenilor aflați la muncă peste hotare în dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova.

De la lansarea programului, s-au înregistrat 2.787 de persoane, dintre care 2.186 au beneficiat de instruire în domeniul inițierii și dezvoltării unei afaceri. Totodată, 1.453 întreprinderi au beneficiat de finanțare nerambursabilă în valoare totală de aproape 300 de milioane de lei, care generează investiții în economie de peste 893 de milioane de lei.

Programul, care este finanțat din bugetul de stat și suplimentat din fondurile Uniunii Europene, va fi extins până în 2021.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu