500 de platforme de colectare a deșeurilor vor fi modernizate în cadrul unui proiect finanțat din Fondul Ecologic de Stat

Embed:
Cinci sute de platforme de colectare a deșeurilor vor fi modernizate în cadrul unui proiect finanțat din Fondul Ecologic de Stat. Lucrările au început în 2016 şi urmează a fi încheiate până la finele acestui an. Până acum au fost renovate 200 de spaţii pentru gunoi. Costul total al proiectului este de 25 de milioane de lei.

Locuitorii Capitalei se bucură că nu vor mai vedea la intrarea în scara blocului platforme pentru deşeuri de tip sovietic:

"Cea mai mare problemă... este atunci când bate vântul, tot gunoiul este împrăștiat".

"Aici trebuie construită o platformă de asfalt și un coperiș. Pentru că atunci când vine mașina de la autosalubritate, muncitorii trag containerele pe pietriş și le este greu".

Acest lucru este prevăzut în proiect. Mai mult, la construirea platformei va fi folosit un material care nu va permite ca murdăria să pătrundă în pământ. Cei care locuiesc în zonele unde au fost deja reamenajate aceste spaţii, spun că locul are un alt aspect.

"Înainte stăteau tomberoanele fără acoperiș, fără nimic, așa, haotic. Față de acum, era mai murdar", a spus un bărbat.

"Este o logică aici. Când plouă, să nu intre apă în gunoi. Mă gândesc că pentru asta e făcută", a a afirmat un alt locuitor al Capitalei.

Proiectul mai prevede și construirea a zece platforme subterane, în premieră în Moldova.
Ideea a fost preluată din orașele mari din Marea Britanie, Franța sau România.

"Tot vor fi aceleași containere de o mie și o sută de litri, doar că printr-un sistem de ridicare - coborâre, el se duce în pământ, cum ar fi în subteran. Iar când containerele sunt pline, se ridică cu un sistem care este legat la autospecială", a declarat Vasile Efros, șeful Secţiei amenajare şi salubrizare, Direcția Locativ-comunală.

Anterior, și primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, a cerut ca toate spaţiile pentru deşeuri să fie verificate și modernizate, iar cele amplasate greșit să fie mutate.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu