5 tehnici care te vor face să te simţi bine la serviciu

Cu facilităţi variate şi bonusuri substanţiale, pare minunat să lucrezi la Microsoft sau Google, dar satisfacţia la serviciu ţine mai mult de atitudine. Chiar dacă nu dispui de un loc de joacă cum este Googleplex sau de excursii ca angajaţii McDonald's, există ceva mai important pentru propria satisfacţie la serviciu.

Iată câteva metode simple care te vor ajuta să te simţi mai fericită acolo unde lucrezi.

1. Fă-ţi prieteni

Există persoane care nu simpatizează cu ideea de a-şi face prieteni la locul de muncă, atitudine care nu are de-a face neapărat cu eficacitatea sau randamentul, dacă întâzie mai mult în pauza de cafea. Dar "colectivul plăcut" sau "echipa tânără" menţionate mereu în anunţurile de angajare, deşi sunt stereotipuri banale, sunt determinante pentru starea ta de spirit. A avea prieteni acolo unde lucrezi înseamnă în primul rând un beneficiu pe care ţi-l faci ţie însăţi, pentru că nu se ştie când ai nevoie de puţin ajutor. În fond, nu te costă nimic să fii sociabil.

2. Evită negativitatea

Vei spune că nu eşti o persoană pesimistă defel. Dar de câte ori nu ţi s-a întâmplat să te întorci acasă cu nervii la pământ? Pare că modul de a-ţi autoinduce optimismul este mai greu decât sună, de vreme ce există atâtea cărţi care ne învaţă tehnici. Dar dacă vei analiza de unde porneşte pesimismul tău, când vine vorba de locul de muncă, vei ajunge, cel mai probabil, să îl identifici cu stresul. Ca să eviţi depresia la serviciu, ai de îndeplinit trei sarcini: organizează-te cât mai bine, astfel încât să eviţi lucrul sub presiune, asumă-ţi doar atribuţii şi responsabilităţi pe care le poţi îndeplini şi cere în permanenţă feedback pentru a te corecta mereu.

3. Ia-ţi un hobby

Rutina este cel mai mare sindrom la serviciu, spun specialiştii, care se poate transforma rapid în depresie patologică. Fără îndoială, taskurile zilnice ne plictisesc pe mulţi de moarte, ca să nu spunem că tocmai rutina determină crunta oboseală mentală pe care o aducem acasă în fiecare zi. Poţi schimba ceva şi în această privinţă, dacă vei căuta să faci ceva care îţi place în timpul tău liber.

4. Fă ce îţi place

Ca peste tot în această lume, există lucruri care nu îţi fac plăcere, dar pe care trebuie să le faci. Aşa cum există şi soluţia negocierii. Redistribuirea sarcinilor de serviciu poate fi o alternativă ideală dacă ai observat că este o practică firească în companie. În cazul în care te-ai trezit cu responsabilităţi noi pe cap sau pur şi simplu nu îţi place să faci anumite lucruri, propune să faci schimb de atribuţii cu alţi colegi care împărtăşesc aceeaşi nemulţumire. Este o soluţie de pe urma căreia toată lumea nu ar avea decât de câştigat.

5. Gândeşte-te la vacanţă

Depresia postconcediu nu este o afecţiune valabilă în cazul tuturor, dacă vrei să găseşti argumente la apatia ta superficială. Cum a venit, aşa a trecut şi la fel de repede va sosi următorul concediu. Aşa că nu este timp de pierdut: caută de pe acum ofertele bune pentru viitoarea vacanţă, ceea ce îţi va face aşteptarea mai uşoară.
 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu