5 semne că mariajul nu va dura prea mult

Pentru că nu avem de unde să ştim care mariaj va dura mai mult şi care se poate îndreapta către un divorţ, un grup de oameni, şi anume avocaţii, au observat câteva trenduri în rândul cuplurilor, stabilind un număr de cinci factori care ar putea prezice durata mariajului, scrie one.ro.

Costurile nunţii

Ciudat, dar adevărat. Conform unui studiu de la Universitatea Emory, persoanele care şi-au organizat o nuntă mai scumpă sau care au investit foarte mulţi bani în inelele de logodnă au ajuns în pragul divorţului faţă de cei care au investit mai puţini bani pentru specialul moment din viaţa lor. "Miresele care se concentrează mai mult pe alegerea inelului, a rochiei şi pe organizarea petrecerii, în loc să se concentreze asupra importanţei atmosferei de cuplu ajung, de cele mai multe ori, să-şi vândă inelul pentru a putea plăti divorţul”, a spus avocata Michelle Crosby.

Durata relaţiei

Filmul „The Seven Year Itch” este bazat pe un fenomen real care ilustrează faptul că unele cupluri sunt predispuse să divorţeze după şapte ani de mariaj. „Cuplurile nu mai sunt atât de entuziasmate de relaţia lor şi devin foarte intoleranţi”, a spus Crosby. Oricum, cu cât aveţi o relaţie serioasă şi de lungă durată înaintea mariajului, cu atât mai mult cresc şansele de a avea o căsnicie fericită.

Diferenţa de vârstă

Deja a devenit un obicei pentru unele femei să se căsătorească cu bărbaţi mai tineri însă, din diferite motive, aceste mariaje durează cel mai puţin. În urma unui studiu s-a descoperit că femeile cu trei ani mai în vârstă sau mai mult faţă de soţul lor sunt predispuse în proporţii de 53% să ajungă în pragul divorţului.

Datul ochilor peste cap

În urma unui studiu, au fost analizate conversaţiile mai multor cupluri şi s-a descoperit că unii parteneri dau semne de dispreţuire precum datul ochilor peste cap şi, se pare că, aceştia sunt mai predispuşi să ajungă în pragul divorţului. Crosby recomandă ca "pentru fiecare interacţiune negativă să compenseze cu cinci aspecte pozitive faţă de partener”.

Veniturile

Mai multe studii au arătat că, de foarte multe ori, banii pot fi cauza conflictelor şi a stresului în unele relaţii. Tocmai de aceea, cuplurile cu venituri scăzute sunt mult mai predispuse să ajungă în pragul divorţului. De asemenea, şi modul în care partenerii au fost crescuţi poate fi un motiv, unul dintre ei profitând de cele mai scumpe şi rafinate lucruri, iar celălalt încercând să se limiteze.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu