5 morți în urma atacului cu rachete al lui Gaddafi

Embed:

Forţele liderului libian, Muammar Gaddafi, au atacat o navă internaţională, care ajuta la evacuarea civililor din portul Misrata. Cel puţin 5 persoane şi-au pierdut viaţa, în urma atacului cu rachete. Din cauza haosului, aproximativ 200 de oameni au rămas pe ţărm, când vasul a plecat spre Benghazi.

Nava de asistenţă internaţională a fost atacată la doar câteva minute, după ce mai mulţi oficiali au coborât pe ţărm. Oamenii au intrat în panică şi au început să fugă în diferite direcţii. Vasul s-a retras în larg pentru câteva minute, după care a revenit, luând la bord mai mulţi refugiaţi.

Forţele colonelului Gaddafi bombardează de câteva săptămâni oraşul Misrata. Portul a devenit un punct important pentru furnizarea de alimente şi medicamente pentru localnici. Totodată, criza umanitară din ţară se acutizează de la o zi la alta.

Grupul de contact pentru Libia se reuneşte astăzi la Roma pentru a discuta despre acordarea unui ajutor financiar în valoare de 3 miliarde de dolari. Reprezentanţii a 22 de ţări occidentale şi din Orientul Mijlociu iau în vedere dezgheţarea conturilor de stat ale Libiei, pentru ca rebelii să aibă acces la bani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu