5 metode de a combate mahmureala

Fiind o perioadă de sărbătoare, alcoolul cu siguranţă nu a lipsit din meniul mesei de Paşte. Gândul vă oferă cinci metode eficiente de a scăpa de efectele negative ale mahmurelii.

Alcoolul are capacitatea de a deshidrata şi de a reduce cantitatea de lichide din creier, fapt care provoacă dureri de cap, senzaţia de gură uscată şi senzaţia de oboseală accentuată, susţin specialiştii în nutriţie.

Mai mult, efectul alcoolului asupra învelişului stomacal provoacă greaţă. Un alt factor ce contribuie la instalarea mahmurelii este prezenţa substanţelor rezultate din distrugerea enzimelor din ficat de către etanol. Practic, organismul elimină mai mult lichid decât este necesar din dorinţa de a scăpa de toxine, ocazie cu care se pierde nu doar apa vitală ci şi o serie de substanţe necesare bunei funcţionări a corpului uman.

Asigură-i organismului necesarul de vitamina B la micul dejun. Potrivit experţilor, ouăle pot restabili nivelul acestei vitamine din organism. În plus, acestea sunt bogate în proteine, asigurând corpului o mai bună revenire după excesul de alcool. Pâinea din ovăz sau cerealele integrale sunt şi ele indicate la micul dejun, deoarece eliberează treptat energie în organism

Mănâncă dulciuri. Pentru că după o noapte de beţie nivelul de glocoză din sânge scade, specialiştii în nutriţie recomandă ca a doua zi, după petrecere, să mâncăm câteva pătrăţele de ciocolată, deoarcece acestea vor oferi organismului energie, reglând nivelul de glocoză din sânge.

Sucurile sau alte băuturi fără alcool vor ajuta la reinstalarea echilibrului în organism. Nutriţioniştii recomandă evitarea băuturilor care conţin cofeină, deoarcece acestea vor accentua starea de disconfort. Sucurile din fructe sunt indicate după o seară de beţie, deoarece asugură corpului vitaminele pe care alcoolul le-a eliminat din organism.

Înainte de culcare şi la trezire, bea jumătate de litru de apă, deoarece alcoolul duce la creşterea rapidă a nivelului de zahăr, iar nivelul de insulină din organism va depăşi limitele normale. Pentru a echilibra nivelul de zahăr din corp se mai recomandă suplimente alimentare ce au o concentraţie ridicată de săruri şi minerale.

Ceaiul verde îndepărtează mahmureala mult mai repede decât o ceaşcă de cafea tare. O astfel de băutură se prepară din următoarele ingrediente: trei linguriţe de ceai verde, sucul unei lămâi, o linguriţă de miere şi 500 mililitri de apă fierbinte, care a fiert timp de un minut. Băutura se infuzează cinci minute şi apoi se bea.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu