5 lucruri pe care trebuie să le ştii înainte să foloseşti Timeline-ul Facebook

Noile aplicaţii pentru Timeline-ul Facebook extind din nou limita intimităţii în reţeaua de socializare. Odată autorizate, acestea pot publica mesaje în Timeline-ul contului tău fără să aibă nevoie de acordul tău repetat. Îţi prezentăm 5 lucruri pe care ar trebui să le ştii înainte să foloseşti Timeline-ul Facebook.

Facebook pariază pe aplicaţii pentru Timeline. Compania a prezentat, câteva zile în urmă, 60 de aplicaţii noi. Există, însă, câteva lucruri asupra cărora merită să-ţi îndrepţi atenţia, înainte de a autoriza prea multe aplicaţii, potrivit CNET.

1) Activităţile tale vor fi vizibile peste tot

Sistemul "Open Graph" implementat de Facebook are un efect direct asupra informaţiilor din contul tău. După instalarea unei aplicaţii, informaţiile publicate în cont nu vor fi restricţionate la Timeline.

Activităţile legate de aplicaţii vor apărea peste tot în contul tău de Facebook, de la "News Feed" până la "Ticker" şi pe pagina principală a profilului tău de Facebook.

2) Aplicaţiile au nevoie să fie autorizate o singură dată

Facebook a implementat un nou protocol pentru permisiunile acordate aplicaţiilor. Astfel, odată ce autorizezi prima oară aplicaţia să publice informaţii în contul tău Facebook, aceasta va continua, poate chiar într-un ritm alert, fără să-ţi mai ceară aprobarea.

Îngrădirea permisiunilor aplicaţiei va fi disponibilă în mod diferit, în funcţie de dezvoltatorul acesteia. Instrumentul cel mai bun de control este selectarea corectă a grupurilor de prieteni care să vadă activităţile tale, chiar atunci când o instalezi.

3) Timeline-ul poate renunţa la ordinea cronologică

Un alt efect ce poate fi considerat neplăcut de unii utilizatori este modificarea Timeline-ului de către aplicaţiile instalate.

În mod normal, activităţile sunt organizate după an şi lună, dar unele aplicaţii vor putea ocupa poziţii prioritare în Timeline, în funcţie de veniturile generate pentru Facebook.

Chiar dacă ultima ta activitate a fost updatarea status-ului Facebook, reţeaua socială va hotărî care dintre mesaje sunt considerate "Top Stories" şi le va prezenta ca cele mai recente. Mai mult, ordinea activităţilor din Timeline este dinamică şi se poate modifica în funcţie de utilizatorul care o vizualizează.

4) Listele de prieteni, mai folositoare ca oricând

Deoarece au devenit instrumentul principal pentru a controla cine vede informaţii despre tine, listele de prieteni sunt foarte folositoare în controlul aplicaţiilor instalate în Timeline.

În meniul "Friends", alege opţiunea "Custom" şi creează liste de prieteni, utile pentru a face informaţiile aplicaţiilor vizibile pentru grupuri mai restrânse din lista ta de prieteni Facebook.

5) Poţi revoca oricând permisiunile unei aplicaţii

Dacă nu mai eşti mulţumit de informaţiile publicate în contul tău de aplicaţiile instalate, le poţi oricând revoca sau restricţiona drepturile.

În meniul de "App Settings", poţi şterge aplicaţiile pe loc folosind butonul "X" sau poţi folosi opţiunea "Edit" pentru a modifica drepturile aplicaţiei în raport cu grupurile tale de prieteni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu