48 de ore pentru un nou Executiv. FILMUL învestirii Guvernului Chicu (VIDEO)

Embed:

Situaţia politică din ţară s-a schimbat cu viteza luminii. În doar câteva zile, a căzut un guvern şi a fost învestit altul. Graba ameţitoare cu care s-a întâmplat totul ridică foarte multe semne de întrebare.

De la un guvern convenţional european, votat în semi-întunericul din clădirea Parlamentului în 8 iunie, am ajuns la un guvern plin de "tehnocraţi" prezidenţiali, din echipa lui Igor Dodon şi a socialiştilor.

Pe 12 noiembrie, cu 63 de voturi, moțiunea de cenzură a fost adoptată.

"Sunteţi atât de laşi încât nu puteţi spune pe faţă că votaţi împotriva Guvernului, căci vă este frică de justiţie adevărată", a menţionat Maia Sandu.

"Dar cine oare a declanşat această criză?", a întrebat Zinaida Greceanîi, preşedintele Parlamentului.

"Dacă s-a terminat o dragoste, trebuie să înceapă alta", a precizat democratul Dumitru Diacov.

"Invit la consultări fracţiunile parlamentare pentru a vedea ce soluţii au", a precizat preşedintele ţării, Igor Dodon.

"Cu noi condiţii, ce ar presupune o nouă structură a Guvernului. Plus la aceasta cu un nou candidat la funcţia de prim-ministru", a spus preşedintele PSRM.

"În această funcţie poate fi doar Maia Sandu, cu garnitura actuală de miniştri", a precizat Igor Grosu, preşedintele fracţiunii PAS.

"Zarurile au fost aruncate. Domnul Dodon a spus foarte clar că, deja este pregătit un Guvern tehnocrat", a punctat Alexandru Slusari, preşedintele fracţiunii PPDA.

Citeşte şi: În căutarea unei majorităţi parlamentare: Scenariile discutate la Preşedinţie (VIDEO)

"Partidul Democrat nu este pregătit să facă o coaliţie de guvernare", a declarat Pavel Filip, preşedintele PDM.

"Un Guvern care nu va avea susţinerea majorităţii parlamentare nu va munci eficient", a spus Denis Ulanov, deputat Partidul ŞOR.

"Domnul Ion Chicu se desemnează în calitate de candidat pentru funcţia de prim-ministru", a subliniat Igor Dodon.

Citeşte şi: Şeful statului Igor Dodon îl propune pe Ion Chicu la funcţia de PREMIER (VIDEO)

"Mulțumesc din numele meu și al colegilor mei pentru faptul că ați acceptat includerea pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a chestiunii privind învestirea unui nou guvern", a declarat Chicu.

"Din păcate trei instituţii în stat vor ajunge să fie subordonate unui singur om, Igor Dodon", a subliniat Igor Grosu,  preşedintele fracţiunii PAS.

"Socialiştii în deplină componenţă şi cu o deosebită mândrie, vor vota pentru acest Guvern tehnocrat", a punctat preşedintele Parlamentului.

"Vom vota astăzi acest guvern şi timpul va arăta dacă am făcut alegerea corectă", a conchis Pavel Filip.

"Cu 62 de voturi, proiectul hotărârii a fost aprobat. Domnul prim-ministru, felicitări", a declarat Zinaida Greceanîi, preşedintele Parlamentului.

Citeşte şi: Parlamentul i-a acordat vot de încredere Guvernului Chicu (FOTOREPORT)

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu