"4,5 milioane de oameni din Zona Euro ar putea rămâne ŞOMERI"

Organizaţia Internaţională a Muncii avertizează: Zona Euro ar putea pierde 4,5 milioane de locuri de muncă din cauza crizei. Astfel, experţii atenţionează că este nevoie de măsuri rapide pentru a rezolva situaţia. Din 2008 până în prezent, 3,5 milioane de oameni şi-au pierdut slujba.

În prezent, în Zona Euro şomajul este de 11 la sută. Asta înseamnă că aproximativ 18 milioane de oameni nu au un loc de muncă. Astfel, Organizaţia Internaţională a Muncii spune că în cazul în care situaţia politică nu se schimbă, este posibil ca şomajul să urce rapid în Zona Euro. Acest lucru ar putea provoca tulburări sociale, iar cetăţenii şi-ar putea pierde încrederea în guverne şi în instituţiile europene.

În raportul organizaţiei se mai arată că, doar măsurile de austeritate nu vor soluţiona criza şi că este nevoie de reluarea investiţiilor şi reforma sistemului financiar. Şomajul este cel mai ridicat în rândul tinerilor, 22 la sută în Zona Euro. Situaţia este mai gravă în Spania şi Grecia, unde până la jumătate din tineri nu au loc de muncă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu