43 de garaje, amplasate ilegal în curtea mai multor blocuri din sectorul Ciocana, vor fi evacuate

43 de garaje, amplasate ilegal în curtea mai multor blocuri din sectorul Ciocana al Capitalei, vor fi evacuate, săptămâna aceasta.

Decizia aparţine preturii sectorului, care vrea să amenajeze un scuar în locul acestor construcții neautorizate.

Până mai recent, în preajma acestor blocuri de pe bulevardul Mircea cel Bătrân, erau 54 de garaje ilegale. 11 au fost demolate benevol de proprietari, deşi pretura le-a oferit tuturor termen până în data de 14 martie, pentru a le evacua.

Cei care nu au făcut-o până acum, s-au pomenit astăzi cu serviciile municipale, care au venit să le demonteze construcţiile.

Proprietarii sunt indignați, dar recunosc faptul că acestea au fost construite ilegal și era firesc să fie evacuate.

”Sunt proprietarul garajului și acesta este imobilul meu. Îmi pare rău, dar ce să-i faci? Toate lucrurile le-am dat, iar garajul voi încerca să-l vând.”

”Vom fi nevoiți să ținem mașinile afară. Unde în altă parte? Locuri nu sunt."

Iniţiativa a venit acum un an din partea locatarilor nemulțumiți că garajele ocupă mult spațiu, iar copiii n-au unde se juca.

”Deja este un proiect stabilit cum va arăta acest scuar. Acest scuar va fi cu bănci, cu iluminat decorativ, cu teren de joacă. Aici în preajmă vrem să facem și o parcare pentru mașini”, a spus pretorul sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic.

Locatarii salută ideea preturii.

”Au fost chiar și pe aici garajuri, dar le-au mai demolat. Au spus că or să pună scaune, să facă curățenie, să fie frumos.”

”Sigur nu doar mizerie, sunt și alcoolici. De mult timp eu nu mai trec prin pădure, dacă cândva treceam, acuma mi-e frică.”

”Ideea de a face un parc este foarte bună.”

În acest an, primăria a alocat cinci milioane de lei pentru amenajarea scuarurilor din sectorul Ciocana.

Lasă un comentariu