40 de primari din România s-au reunit la Edineț cu colegii lor din Republica Moldova (VIDEO)

Mai bine de 40 de primari din România s-au reunit la Edineț cu colegii lor din Republica Moldova în cadrul unei vizite de două zile în țara noastră, organizată de Congresul Autorităţilor Locale din Moldova și Asociația Orașelor din România. Întrevederea moldo-română de la Edineț a urmărit stabilirea sau aprofundarea relațiilor de cooperare între primăriile de pe ambele maluri ale Prutului.

Mulți dintre edilii români deja colaborează cu administrațiile locale din Republica Moldova în cadrul unor acorduri de colaborare, semnate anterior. Reuniuni de felul celeia de la Edineț – spun primarii – permit extinderea relațiilor de colaborare.

„Suntem înfrățiți cu orașul Edineți din 2016 și am dezvoltat relații de colaborare cu orașul Edineți în plan cultural. Dezvoltăm aceste relații și în plan economic. Iar astăzi sunt aici în plan economic, dumneavoastră aveți aici un potențial ridicat de prelucrare a produselor agricole și vom încerca să aducem investitori de la noi care să dezvolte aici”, spune Ștefan Șilochi, primarul orșului Târgu Ocna, județul Bacău.

Iar primarul Gheorghe Baciu de la Slănic-Moldova, județul Bacău, spune că urmărește să dezvolte turismul:

„Am venit aici să împărtășim din experiență, să învățăm unii de la alții și de ce nu, să identificăm anumite zone unde putem să ajutăm Republica Moldova. Pe mine personal mă interesează să atrag turiștii în Republica Moldova pentru tratament la Slănic-Moldova, la Târgu Ocna, dar nu numai, avem și schimburi culturale și alte posibilități de colaborare.”

Primarii români spun că stabilirea contactelor directe cu omologii lor moldoveni apropie comunitățile de pe ambele maluri ale Prutului.

Adrian Teban, primarul orașului Cugir, județul Alba: „Este foarte bine ca contactele directe între autoritățile locale din România și Republica Moldova să fie intensificate pentru că problemele de multe ori sunt aceleași și soluțiile de multe ori sunt aceleași. Și aceste discuții ne fac mai apropiați unii de alții. Toate lucrurile de care avem nevoie în administrația locală astfel ca cetățenii să beneficieze de servicii locale mai bune.”

CITEȘTE CONTINUAREA PE TVN.MD

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu