40 de militari moldoveni vor pleaca în Kosovo. Declaraţiile oficialilor

Embed:

Alți 40 de militari moldoveni vor pleaca, săptămâna viitoare, în Kosovo. Este vorba de cel de-al șaselea contingent, care va face parte din misiunea de pacificare a Alianţei Nord Atlantice. Astăzi, soldații au fost încurajați de oficiali și de rude, care au venit să-și ia rămas bun.

Printre militarii care pleacă în misiune în baza militară italiană Camp Vilaggio din localitatea Pech, din Kosovo, se numără și Alexei Copa. Acesta spune că s-a pregătit intens pentru a face față acestei provocări.

"Demult am avut așa un vis să plec în misiune de menținere a păcii sau misiune internațională pentru a avea experiență nouă", a spus militarul Alexei Copa.

Pentru el emoțiile sunt duble, deoarece trebuie să se despartă pentru o jumătate de an de prietena sa. La întoarcere însă, vor juca nunta.

"Prin intermediul telefoniei mobile și a internetului ținem legătura. Șase ani de zile nu mi-am făcut griji și încă jumătate de n-o să-mi fac", a declarat militarul Alexei Copa.

"Știu că totul va fi bine și îl așteptăm. El e cuminte. Chiar sunt sigură că totul va fi bine", a specificat prietena lui Alexei, Iulia Iacovleva.

Emoții aveau și alți soldați.

"Ocupațiile noastre de bază este patrularea, paza la punctele de control. Eu plec pentru funcția de pușcaș sanitar, pentru acordarea primul ajutor colegilor mei", a zis militarul Dorin Andrieş.

Președintele Nicolae Timofti, care a participat la ultima ceremonie de acest fel în actuala sa calitate, i-a încurajat pe militari și le-a urat drum bun.

"Am ferma convingere că abnegația și spiritul practic care vă sunt caracteristice vă vor orienta în îndeplinirea misiunii stabilite onorând astfel drapelul de stat al Republicii Moldova", a menţionat președintele țării, Nicolae Timofti.

"Sunt sigur că și dumneavoastră veți continua această tradiție. De comportamentul dvs depinde dacă vor mai pleca militari în Kosovo depinde prestigiul nostru internațional și depinde, bineînțeles, și locul Armatei Naționale în societatea noastră", a specificat ministrul Apărării, Anatol Şalaru.

33 de militari vor excuta misiuni de securitate și pază a obiectivelor militare și de patrulare, iar șapte geniști vor efectua cercetări pe teren. Până acum peste 300 de militari moldoveni au participat în această misiune.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu