40 de copii din două internate din Capitală au mers pentru prima dată într-un parc de distracţii

Embed:
40 de copii din două internate din Capitală au mers pentru prima dată într-un parc de distracţii. S-a întâmplat ieri, în parcul de la Rîşcani, după ce administratoarea zonei de agrement i-a invitat gratuit la distracţie pe copii. După ce au s-au bucurat din plin de surpriză ei au mâncat şi îngheţată.

Irina Fesiu a reamenajat parcul de distracţie încă anul trecut. De la inaugurare, ea spune că zona a fost vizitată doar de copii cu părinţi. Femeia a decis însă să-i bucure şi pe cei orfani.

”Eu cred că, nu contează pentru acești micuți când va fi sărbătoare, 1 iunie sau 1 iulie, principalul să aibă parte de o sărbătoare în timpul verii, acesta este sezonul lor, când ei ar trebui să se odihnească”, a spus IRINA FESIU, administratoarea Parcului Râșcani din Chișinău.

Administratoarea spune că a anunţat autorităţile municipale despre intenţia ei, iar cei 40 de copii au fost aleşi aleatoriu.

”Da, copiii de la orfelinat se deosebesc de ceilalți. Ei se deosebesc prin lacrimile de durere pentru tot ce s-a întâmplat. Noi o să ne străduim să-i facem să zâmbească mai des și să fie mai fericiți”, a spus IRINA FESIU, administratoarea Parcului Râșcani din Chișinău.

”Aici este foarte bine. Toți copiii se distrează. Mie îmi place foarte mult.”

”Mie tare mi-a plăcut aici. - Vrei să mai fi aici? - Daaa”!

”Mi-a plăcut caruselul, scrânciobul şi trambulina. Eu vreau mai des să vin aici și să mă distrez.”

”Pentru prima dată copiii au venit aici. De obicei, noi trecem când ne plimbăm și numai privesc, dar când au auzit să vină să participe aici, au rămas foarte mulțumiți. Este foarte important să organizeze mai des pentru copii”, a spus ANGELA JULCU, pedagog - organiztor.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educației, în Moldova sunt 821 de copii sub protecția statului.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu