4 obiceiuri

Rutina zilnică de frumusețe a unei femei include o dietă echilibrată, exerciții fizice și ritualuri de îngrijire a pielii, însă de multe ori se trece cu vederea un aspect foarte important al sănătății: grija față de ochi.

Vederea este unul dintre cele mai valoroase darurile și multe dintre noi nu ne dăm seama cât de mult o putem deteriora prin obiceiurile zilnice. Chiar dacă efectele negative nu se văd imediat, acestea sunt reale și pe termen lung.

Descoperă care sunt cele mai comune 4 obiceiuri, care ar putea cauza probleme ochilor și cum le poți preveni.

Nu te demachiezi înainte de somn

Un nou studiu arată că mai mult de trei sferturi dintre femei riscă sănătatea ochilor, culcându-se fără a se demachia. 67% dintre femei spun că astfel nu mai pierd timp dimineața fardându-se, în timp ce 23% susțin că vor să fie frumoase pentru partenerii lor inclusive noaptea.

Rory Passmore, director la Optegra Eye Health Care, susține că aceste obiceiuri pot provoca infecții oribile, care pot afecta ochii pe termen lung. Chiar și după o zi lungă sau noapte, după caz, ar trebui să elimini complet make-up-ul înainte de a te duce la somn, nu doar de dragul pielii tale, ci și de al ochilor, de asemenea.

Adormi cu lentilele de contact

În mod similar, purtarea lentilelor de contact peste noapte, sau mai mult decât este recomandat de porducător, sau depozitarea lor în mod necorespunzător, cresc riscul de infecții oculare și pot provoca daune pe termen lung.

Cercetatorii de la Universitatea de Medicină din New York au comparat recent bacteriile din ochii purtătorilor de lentile și din ochii celor care nu poartă și au constatat că prima categorii este mai susceptibilă de a avea bacterii de piele în ochi. Acest lucru este cauzat de faptul că schimbarea mediului globului ocular creează un mediu favorabil dezvoltării infecțiilor care pot supraviețui pe piele.

 

Nu porți ochelari de soare

Lipsa ochelarilor de soare, atunci când situația o impune, are un efect extrem de dăunător asupra sănătății ochilor, pe termen lung. Puterea razelor UV nu ar trebui să fie subestimată. Potrivit Skin Cancer Foundation, cele mai periculoase raze de soare pot provoca cataracta, cancere ale pleoapelor și alte tipuri de cancer de piele, și se crede că pot juca un rol în degenerare maculară, o cauză majoră a pierderii vederii la persoanele cu vârsta de peste 60 de ani.

Stai prea mult cu ochii în calculator

După ce stai ore în șir cu ochii în calculator la birou, ajungi acasă unde te mai uiți câteva ore la TV, mai trimiți câteva mesaje de pe telefon și îți verifici mail-ul pe tabletă, iar toate astea solicită în mod excesiv ochii. Mai mult, această suprasolicitare duce la dureri de cap, vedere încețoșată și ochi uscați. Din când în când, încearcă să îți relaxezi ochii, privind timp de un minut la un punct îndepărtat, pe fereastră.

 

Lasă un comentariu