375 de oameni au murit şi 755 au fost răniţi în busculada de la Festivalul Apei, în Cambodgia

Embed:

375 de morţi şi 755 de răniţi. Acesta este bilanţul oficial al victimelor unei busculade care s-a produs la Phnom Penh. Aglomeraţia s-a produs la Festivalul Apei, o mare sărbătoare anuală în Cambodgia.

Spitalul capitalei cambodgiene a fost luat cu asalt de sute de rude îndurerate ale celor care şi-au pierdut viaţa în busculda din 23 noiembrie. Aproximativ 49 de cadavre au fost deja identificate şi recuperate de cei apropiaţi. Supravieţuitorii îşi amintesc clipele de groază prin care au trecut, iar mulţi dintre îşi amintesc strigătele de disperare a miilor de oameni. Tragedia în care au murit sute de oameni, s-a produs pe un pod, în urma unui atac de panică. Mai mulţi oameni s-au înecat în râu, iar alţii şi-au găsit sfârşitul călcaţi în picioare.

Festivalul Apei din Cambodgia se desfăşoară la sfârşitul lui octombrie sau în noiembrie, pe vreme de lună plină. În jur de un milion de oameni din întreaga ţară se adună pe podul râului Tonle Sap sau Mekong din capitala ţării, de unde urmăresc tradiţionalele curse de bărci, concerte şi focuri de artificii prilejuite de această sărbătoare. Premierul cambodgian, Hun Sen, a anunţat că autorităţile au iniţiat o investigaţie şi a exclus un eventual atac terorist. Joi în Cambodgia a fost proclamată zi de doliu naţional.

Lasă un comentariu