32 de consilieri și primari din raionul Hâncești au PĂRĂSIT PCRM ÎN FAVOAREA PDM. Care este motivul (DOC)

Embed:

32 de consilieri şi primari din raionul Hânceşti şi-au anunţat astăzi plecarea din Partidul Comuniştilor şi au aderat la Partidul Democrat din Moldova (PDM). Anunţul a fost făcut la şedinţa consiliului raional Hânceşti.

Aleşii şi-au motivat decizia prin faptul că PCRM a ajuns în pragul destructurării, fără planuri constructive și fără o direcție clară pentru viitor. În acelaşi timp, PDM demonstrează că este în stare să realizeze obiective de modernizare a ţării.

"Noi am făcut o declaraţie, 32 de persoane dintre care 3 consilieri raionali, 1 consilier orăşănesc, 2 primari şi 26 de consilieri locali care am fost alegi pe listele partidelor comunistilor în alegerile locale din 2015. Noi am hotărât să aderăm la Partidul Democrat, la un partid care acum la moment este un partid oportun", a declarat consilierul raional, Tatiana Popa.

"Am aderat la acest partid fiindcă în viitorul acestui partid vedem dezvoltarea ţării noastre. Un viitor mai bun pentru copiii noştri", a menționat consilierul raional, Iulia Bacus.

"S-au creat organele de conducere a Partidului Comunist unde noi am fost totalmente ignoraţi. Nu am fost chemaţi la şedinţe. Am hotărât să adoptăm o declaraţie unde să aderăm la partidul democrat care este un partid pentru binele poporului", a comunicat consilierul raional, Sofia Curnic.

Preşedintele raionului Hânceşti constată că extinderea echipei PDM va permite autorităţilor locale să se concentreze mai mult pe soluţionarea problemelor oamenilor, nu pe certuri politice.

"După alegerile locale în componenţa consiliului raional Hânceşti. PD a deţinut 10 mandate, 10 consilieri. Astăzi noi deţinem 13 mandate. Până la momentul respectiv la Partidul Democrat din raionul Hânceşti au aderat 8 primari de la Partidul Liberal Democrat şi doi primari de la Partidul Comuniştilor", a declarat preşedintele raionului Hânceşti, Ghenadie Buza.

Din cele 39 de primării din Raionul Hânceşti, în 28 sunt primari ai Partidului Democrat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu