32 DE AMBULANȚE Mercedes, noi, cu echipament modern au ajuns în ţară

Embed:

Parcul de ambulanţe se măreşte. 32 din cele 36 de autosanitare de tip Mercedes promise de autorităţi au ajuns deja în ţară. Autospecialele sunt aduse din Turcia şi vor fi distribuite până la sfârşitul lunii substațiilor din municipiul Chișinău, iar una este pentru Institutul Mamei și Copilului.

"Ambulanta s-a pornit, este cu girofarul aprins"

Noile ambulanţe sunt dotate cu echipament de ultimă generaţie.

"Aceste auto ambulanţe sunt preconizate pentru echipele de tip B, ne aflăm cu dvs în compartimentul pacientului. Compartimentul unde pacientul este transportat către o instituţie prespitalicească şi este monitorizat pe parcursul transportării", a declarat Tatiana Beicec, director adjunct al CNAMUP. 

Potrivit specialiştilor, ambulanțele corespund tuturor standardelor internaţionale în domeniu, iar aparatajul medical din dotare permite acordarea asistenţei medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel. 

"Este un termometru digital, încercăm şi noi să ne modernizăm şi să excludem din dotarea auto ambulanțelor a termometrelor cu mercur. Avem gențile rucsac, ceea ce nu are nici o ambulanţă astăzi. Sînt saltelele de transfer, ceea ce ne doream, dar ele nu erau", a spus Tatiana Beicec, director adjunct al CNAMUP.  

Pentru cumpărarea celor 35 de ambulanţe au fost alocaţi din bugetul de stat 50 de milioane de lei. Autoutilitara care va ajunge la Institutul Mamei şi copilului a fost achiziţionată din banii instituţiei. 

"32 de automobile şi se aşteaptă încă patru. Trei dintre ele pentru serviciul de urgenţă, în acest lot a fost procurat un automobil pentru serviciul de urgenţă pentru Centrul Mamei şi Copilului. Aceste 35 de automobile vor fi repartizate în municipiul Chişinău, fiindcă, astăzi, parcul de ambulanţe din Chişinău este cel mai învechit", a menționat Boris Golovin, membru comisia proctecţie socială şi familie.

Oficialul a mai spus că, în prezent, sînt în desfăşurare procedurile de achiziţie a 180 de ambulanţe, în valoare de 12 milioane de euro, din contul creditului oferit de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Iar până în primăvara anului 2019, parcul de ambulanţe din Chişinău va fi reînnoit în întregime.

În acest an, Guvernul a mai cumpărat 69 de ambulanţe dotate cu utilaj medical performant, care au fost repartizate în mai multe localităţi din ţară. 

loading...

Lasă un comentariu