31 de sportivi RISCĂ SĂ FIE EXCLUŞI de la Jocurile Olimpice de la Rio

"Zeci de sportivi dopați vor fi împiedicați să participe la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro" din această vară, a declarat, miercuri, președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, pentru cotidianul francez Le Monde, punând presiune în special pe atletismul din Rusia, informează AFP, citat de Agerpres.ro.

Pentru a justifica aceste viitoare interdicții, Bach a făcut referire la eșantioanele recoltate la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008) și Londra (2012), care au dat naștere la noi analize, "conform metodelor științifice cele mai recente".

Într-un comunicat dat publicității marți, CIO a precizat că 454 de eșantioane de la Beijing au dus la 31 de controale pozitive la sportivi din 12 țări și la șase discipline.

Marți, CIO a precizat că aceleași analize au fost efectuate pe 250 de eșantioane la JO de la Londra, ale căror "rezultate vor fi publicate în curând, obiectivul fiind acela de a împiedica trișorii să vină la JO de la Rio de Janeiro", se arată într-un comunicat.

Referitor la recentele dezvăluiri ale lui Grigori Rodcenkov, fost președinte al laboratorului antidoping rus, ajuns în Statele Unite, conform căruia zeci de sportivi ruși, dintre care 15 medaliați olimpici, au profitat de un sistem de dopaj organizat și supervizat de Moscova și serviciile sale secrete la JO de la Soci, în 2014, Thomas Bach a vorbit miercuri în Le Monde despre "mărturii foarte detaliate și în consecință foarte îngrijorătoare".

"Dacă ancheta (cerută de Agenția Mondială Antidopaj, AMA) ar urma să confirme veridicitatea acestor afirmații, atunci am putea asista la o nouă dimensiune șocantă a dopajului, combinată cu un grad de criminalitate fără precedent", a precizat președintele forului olimpic internațional.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu