31 de autobuze cu aer condiţionat şi camere video la bord vor fi puse în circulaţie în Chişinău

Embed:

Transportul public din Capitală, în condiţii mai bune şi mai civilizate. Până la sfârşitul anului, pe traseele din Chişinău vor apărea 31 de autobuze noi, a anunţat primarul interimar al Capitalei. Ruslan Codreanu a declarat că licitaţiile au fost câştigate de un agent economic de peste Prut, care a mai vândut autobuze societăţilor de transport public din mai multe oraşe mari din România, cum ar fi Iaşi, Sibiu şi Constanţa.

 "400 de mii de oameni care circulă zilnic cu transportul public merită să circule în confort şi siguranţă. Nu cu autobuze care au peste un milion de km făcuţi", a declarat Ruslan Codreanu, primarul interimar al Capitalei. 

Autobuzele vor fi dotate cu aer condiţionat şi camere video la bord. Vehiculele vor avea podea lăsată, pentru accesul facil al persoanelor în scaune cu rotile sau al cărucioarelor de copii.

Pentru înnoirea parcului de autobuze, au fost alocate 81 de milioane de lei din bugetul primăriei. Cele mai noi autobuze care circulă pe străzile din Chişinău au fost cumpărate acum 13 ani.

Vechimea parcului de autobuze din Capitală este în medie de 17 ani. Toate au peste un milion de kilometri la bord, iar lucrările de reparaţii depăşesc 15 milioane de lei anual.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu