3000 de oameni au protestat astăzi pe străzile capitalei Noii Zeelande

Aproximativ trei mii de oameni au luat astăzi cu asalt străzile oraşului Wellington, capitala Noii Zeelande. Ei au protestat faţă de decizia producătorului american Peter Jackson de a nu mai filma în această ţară noul său film, intitual "Hobbit".

Îmbrăcaţi în haine de Hobbit, manifestanţii au purtat pancarde pe care se putea citi: "Noi iubim Hobiţii" şi "Noua Zeelandă este Pământul de Mijloc". Hobbiţii sunt personaje de poveste create de scriitorul britanic John Ronald Tolkien, care locuiesc într-o lume fictivă numită Pâmântul de Mijloc.

Peter Jackson este producătorul filmului "Stăpânul inelelor", care a fost filmat în Noua Zeelandă, ţara sa natală. Tot aici, Jackson intenţiona să filmeze şi "Hobbit". El a anunţat însă că îşi va schimba planurile, după ce muncitorii neo zeelandezi s-au plâns că nu au condiţii de muncă adecvate. Protestul s-a ţinut cu o zi înainte ca reprezentanţii companiei Warner Bros Pictures să ajungă în Noua Zeelandă pentru a decide unde să filmeze noua producţie, estimată la o investiţie de peste 500 de milioane de dolari, adaptată ca şi "Stăpânul inelelor" după poveştile lui Tolkien.

"Hobbit" reprezintă aventurile lui Bilbo Baggins, un reprezentant hobit care trăieşte în Pământul de Mijloc alături de vrăjitori, pitici şi alte creaturi fantastice.

Lasă un comentariu