300 de morţi într-o zi. Ucraina face bilanţul luptelor grele din estul ţării

Embed:

300 de morţi într-o zi. Acesta este bilanţul luptelor grele, care s-au dat, ieri, pentru controlul asupra localităţilor Iampol şi Zakotka, prin care separatiştii aprovizionau oraşul Sloviansk. Pe lângă insurgenţi, în confruntări şi-au pierdut viaţa şi şapte militari ucraineni, iar alţi 30 au fost răniţi.

Schimburi de focuri au avut loc şi în oraşul Krasnîi Liman din regiunea Doneţk. 12 militari au murit, iar 25 au fost răniţi. Noaptea trecută, separatiştii au atacat și o unitate militară din Artemovsk. Trupele guvernamentale au reuşit să oprească ofensiva, însă un soldat şi-a pierdut viaţa.

Potrivit conducerii operaţiunii antiteroriste, 156 de militari ucraineni au fost ucişi de la începutul luptelor, în data de 15 aprilie. Între timp, şeful Centrului de Studii Militar-Politice de la Kiev, Dmitri Tîmciuk, a declarat că în Lugansk au pătruns două tancuri şi cinci blindate. Forţele de ordine au arestat aproximativ 90 de persoane, inclusiv 13 cetăţeni ai Federaţiei Ruse. Ei sunt suspectaţi de planificarea unor acţiuni de sabotaj.

Între timp, secretarul general al NATO a declarat că Rusia îşi concentrează din nou forţele la hotarul cu Ucraina.

"Îi cerem Rusiei să nu mai livreze arme şi echipament militar grupărilor separatiste din estul Ucrainei şi să înceteze destabilizarea situaţiei din statul vecin", a declarat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a anunţat că autorităţile de la Moscova, împreună cu preşedintele demis Victor Ianukovici, au pregătit din timp anexarea Crimeei de către Rusia, dar şi instabilitatea din estul Ucrainei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu