30 de zile de arest la domiciliu pentru studenții israelieni, reţinuţi pentru corupere activă și trafic de influență

30 de zile de arest la domiciliu pentru cei doi studenți israelieni, care au fost reţinuţi săptămâna trecută pentru corupere activă și trafic de influență.

PUBLIKA.MD aminteşte că după descinderile în masă pe adresele mai multor studenți din Israel în Chișinău, membrii unei grupări criminale specializate în circulația ilicită a drogurilor în scop de profit, personal sau prin mijlocitori, au încercat să găsească diferite modalități ilicite pentru a nu fi trași la răspundere penală pentru infracțiunile săvârșite și au înfăptuit mai multe acțiuni de corupere și trafic de influență în interes personal, dar și în interesul grupului criminal organizat. Unul din aceștia este învinuit de comiterea infracțiunii de circulație ilicită de droguri, în timp ce urmau să transmită a doua tranșă a mijloacelor financiare investigatorului sub acoperire. Banii urmau să ajungă la persoane cu funcție de răspundere și persoane publice din cadrul Biroului de Migrație și Azil, dar și la alte persoane publice din instituții implicate în documentarea infracțiunii de circulație ilicită de droguri. În cazul celui de-al doilea, procurorii îl acuză de intermediere în comiterea infracțiunilor pentru care a fost emis mandatul de arest.

Aceste încălcări au fost comise cu scopul sustragerii de la răspundere penală pentru trafic de droguri cu implicarea studenților străini, când a fost sechestrat 1 kg de marijuană. De asemenea, oamenii legii au ridicat mai multe ustensile și echipament destinat cultivării și prelucrării plantelor, semințe de cannabis, bani proveniți din activitate criminală. Totodată, au fost depistate cagule și arme reci, precum și imagini fotografice personale în care apar cu arme de foc, muniții şi droguri.

Indivizii riscă o pedeapsă de la 6 la 12 ani și respectiv, de la 3 la 7 ani de închisoare.

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV. Momentul reţinerii unor studenţi din Israel şi dezvăluiri ŞOCANTE despre fetele, care au bătut o moldoveancă în stradă

 
loading...

Lasă un comentariu