30 de zile de arest în izolator pentru cei opt indivizi care pregăteau asasinarea lui Vlad Plahotniuc

Embed:

Cele opt persoane reţinute în ţara noastră pentru tentativa de asasinat al președintelui PDM, Vlad Plahotniuc, au primit câte 30 de zile de arest. Sentința a fost pronunțată de magistrații de la Judecătoria Chișinău. Avocații spun că vor contesta decizia, iar clienții lor pledează nevinovați. 

"- Pledează nevinovat în comiterea acestei infracțiuni. În genere n-are nicio tangență cauza respectivă. – Nu face parte din nicio grupare? – Absolut de loc", a declarat avocatul Vitalie Rusu. 

"Până când nu va fi demonstrat de organul de urmărire penală că într-adevăr clienții sunt vinoveți, noi vom menține poziția care este. Noi vom merge la recurs", a declarat avocata Dina Potereanu. 

CITEŞTE ŞI: DETALII NOI despre cei care pregăteau omorul lui Vlad Plahotniuc. PCCOCS: "Membrii grupării urmau să primească un BONUS"

Vineri, 17 persoane au fot reţinute pe teritoriul ţării noastre şi în Ucraina, fiind bănuite de tentativă de asasinat al preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc. Aceştia urmau să primească 200.000 de dolari, iar jumătate din sumă era deja plătită.

Procurorul Vitalie Busuioc susţine că membrii grupării din Ucraina, implicaţi în acest caz, trebuiau să primească şi un bonus de la cei care au comandat omorul.

"Pentru executarea omorului în primul rând au fost transmisă suma de 100 de mii de dolari. Această sumă era destinată grupării criminale din Ucraina. Urmând a le mai fi transmise încă 100 de mii de dolari. Iar în caz de reuşită, adică de executarea a omorului, aceştia urmau să primească un anumit bonus. Suma clară nu este certă care a fost destinată pentru gruparea din Republica Moldova", a declarat procurorul Vitalie Busuioc. 

Potrivit procurorului Vitalie Busuioc, s-a stabilit că una din cele două persoane care au comandat omorul locuieşte în Moscova, Rusia. Deocamdată, nu se cunoaşte unde se află cea de-a doua.

Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a declarat că principalii suspecţi care au comandat asasinarea preşedintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, sunt nume sonore, bine cunoscute în Republica Moldova. Potrivit lui, poliția cunoaște deja numele lor și mijloacele prin care aceștia au comandat asasinatul.

"Noi cunoaştem, de principiu, cine sunt persoanele care au dat comandă acestui omor. Urmează noi calitativ, prin investigaţiile pe care le vom face, să ajungem până la ele şi să le tragem la răspundere penală. Numele sunt mult mai sonore decât numele celor care astăzi sunt reţinuţi", a declarat ministrul de Interne, Alexandru Jizdan.

Alexandru Jizdan a mai spus că efectele exploziei grenadelor descoperite și confiscate de poliție ar fi fost deosebit de grave şi pentru persoanele care se puteau afla în regiunea unde era planificată crima.

Potrivit lui, armamentul ar fi fost adus din Ucraina sau din Transnistria.

Tentativa de asasinat a politicianului Vlad Plahotniuc a fost dejucată de către poliţiştii şi procurorii din ţara noastră împreună cu organele de drept din Ucraina.

Opt suspecţi au fost reţinuţi vineri la Chişinău, iar alţi nouă în ţara vecină.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu