30 de zile de arest în izolator pentru Andrei Tranga, reţinut pentru trafic de influenţă şi şantaj

30 de zile de arest în izolator pentru Andrei Tranga, proprietarul unui lanţ de restaurante din ţara noastră, arestat pentru trafic de influenţă şi şantaj. Magistraţii judecătoriei Chişinău cu sediul în sectorul Ciocana au admis integral demersul procurorilor. Avocaţii susţin că vor contesta decizia la Curtea de Apel Chişinău.

Andrei Tranga a fost reţinut la sfârşitul lunii aprilie de procurorii PCCOCS. Pe lângă dosarul de trafic de influenţă, Andrei Tranga mai figurează şi într-o cauză penală pentru şantaj. Omul de afaceri este învinuit că, împreună cu mai multe persoane, l-a şantajat, în ultimii trei ani, pe prietenul său Viorel Varzari. Şi asta cu scopul de a-i prelua afacerea privind producerea cisternelor din inox, care valorează aproape zece milioane de euro.

În data de 25 aprilie, după ce Viorel Varzari ar fi acordat prima tranşă din banii ceruţi, mai exact este vorba despre suma de  30 de mii de euro, Andrei Tranga şi complicii săi au ajuns după gratii.  Banii au fost găsiţi în timpul percheziţiilor.  Între timp, în presă a apărut o scrisoare în care era indicat că în schema de preluare a afacerii lui Viorel Varzari a fost implicată şi autoritatea criminală Grigore Caramalac, zis şi Bulgaru.

Interlopul a declarat pentru NewsMaker că nu este implicat în acest caz, dar a precizat că îl cunoaşte pe Andrei Tranga. Acum, "Bulgaru" se află în Rusia. În ţara noastră a fost dat în căutare şi pus sub acuzare pentru o serie de infracţiuni, dar şi pentru că în anii '90 a condus o grupare care ar fi comis omoruri, jafuri, extorcări de bani şi banditism.