30 de universităţi din Moldova aşteaptă absolvenţii să-şi depună documentele. Guvernul oferă 6 000 de burse

Embed:

De mâine începe admiterea în universităţile din ţară. În acest an, instituţiile de învăţământ superior le propun tinerilor aproape 20 de mii de locuri, dintre care peste şase mii sunt cu finanţare bugetară. 

Veronica Mardari din Truşeni şi-a pregătit deja dosarul pentru concursul de admitere: "Am făcut forma medicală, U86, am pregătit certificatul de absolvire a liceului, am făcut copiile la buletin şi pozele care este nevoie".  

Tânăra spune că-şi va depune dosarul chiar în prima zi.

Şi Eugenia Madan are toate actele necesare. Ea susţine că va participa la concursurile anunţate de mai multe facultăţi pentru că vrea să înveţe fără taxă: "Vreau să mă fac specialist în domeniul economiei. Mai am o opţiune - încă o facultate sper că la una din ele voi reuşi la finanţare bugetară".

La concursul de admitere pot participa persoanele care dețin o diplomă de bacalaureat, de studii medii de specialitate sau alt act echivalent. Dosarul trebuie să conţină actul de studii, buletinul de identitate, un certificat medical şi extrasul din carnetul de muncă.  Specialiştii le recomandă viitorilor studenţi să-şi aleagă profesia în funcţie de vocaţie.

 "Nu trebuie să neglijăm specialităţile tehnice ca ingineria, designul arhitectura, etc. Sângele oricărei ţări este economia, de aceea e clar că marea majoritate a întreprinderilor de pe piaţă au nevoie de economişti", spune preşedintele Asociaţiei Naţionale de Marketing, Igor Melnic.

Admiterea se va desfăşura în 30 de instituții de învățămînt superior până în data de 31 august.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu