30 de cetățeni ai Irakului au încercat să intre în țara noastră cu vize FALSE. Străinii se îndreptau spre regiunea separatistă transnistreană

Embed:

30 de cetățeni ai Irakului au încercat să intre în țara noastră, dar au fost trimiși acasă.

Potrivit poliției de frontieră, în data de 25 noiembrie 2019, în jurul orei 17:25, la punctul de trecere de la Aeroport s-au prezentat 19 bărbați, șapte femei și patru minori. Aceștia au ajuns în țara noastră cu o cursă aeriană 9U 746 Istanbul-Chișinău, gestionată de compania Air Moldova.

Conform prevederilor Legii, cetățenii Irakului au obligația de a deține viză pentru a putea intra, ieși și tranzita teritoriul Republicii Moldova. În rezultatul controlului de frontieră s-a stabilit că persoanele menționate dețineau vize electronice, informația despre care era imprimată pe hârtie format A4, iar urmare verificărilor s-a stabilit că astfel de vize nu au fost eliberate, respectiv acestea sunt false.

Astfel, de către Poliția de Frontieră a fost luată decizia de a refuza intrarea în țară a întregului grup de Irakieni, iar la data de 27 noiembrie curent aceștia au fost reîntorși în Turcia, cu cursa aeriană 9U 745 Chișinău-Istanbul. În cadrul investigațiilor s-a stabilit că grupul de irakieni se îndrepta pe teritoriul din stânga Nistrului, necontrolat de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova.

Totodată, potrivit legii, răspunderea pentru aducerea cetățenilor străini în Republica Moldova cu vize false o poartă transportatorul. În circumstanțele relevate, în privința companiei aeriene Air Moldova a fost pornit proces contravențional.

loading...

Lasă un comentariu