30 de ani de la victoriile obţinute la JO! A fost lansată o carte dedicată carierei sportive a preşedintelui Comitetului Național Olimpic al Moldovei

Embed:

"Nicolae Juravschi, dublul campion sau campionul invincibil". Acesta este titlul unei cărţi dedicate carierei sportive a actualului președinte al Comitetului Național Olimpic. Lucrarea a fost lansată la Chişinău cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la victoriile obţinute la Jocurile Olimpice.

Evenimentul a avut loc la Academia de Ştiinţă şi a adunat mai mulţi sportivi şi prieteni de-ai campionului. În cartea semnată de 54 de autori sunt reamintite în detalii succesele înregistrate de canoistul moldovean. În 1988, Nicolae Juravschi, împreună cu belarusul Victor Reneischi, a fost dublu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Seul. În 1996, sportivii au venit de la Atlanta cu medalii de argint, iar în următorii trei ani, Juravschi a câștigat opt medalii de aur la campionatele mondiale.

"A fost destul de emoţionant, pentru că chiar este un eveniment emoţionant pentru mine. Nu ştiu dacă merit toate laude, dar vreau să mulţumesc creatorilor acestei cărţi, pentru că sunt materiale instructive sau ca pildă. O carte de studiu în domeniul sportului", a declarat preşedintele Comitetului Național Olimpic al Republicii Moldova.

Lucrarea a fost tipărită cu sprijinul Academiei de Ştiinţe şi a Ministerului Educaţiei.

"Este o bucurie şi o plăcere să asişti la un asemenea eveniment. Ce frumos este când reuşim să ne bucurăm pentru compatrioţii noştri extraordinari, Nicolae Juravschi făcând parte dintre aceştia", a menţionat ministru al Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc.

La eveniment a fost prezent şi antrenorul lui Juravschi.

"Mulţumim pentru tipărirea acestei cărţi, care, după mine, va aduce succes nu doar pentru oamenii interesaţi de sport, dar şi pentru cei din alte sfere de activitate", a precizat Alexandru Chirpicenco, antrenor. 

Iar preşedintele Academiei de Ştiinţe, Gheorghe Duca, i-a oferit lui Juravschi o medalie pentru contribuţia în dezvoltarea sportului.

Nicolae Juravschi s-a născut în data de 8 august 1964 în satul Chircăiești, raionul Căușeni. Din 2001 el conduce Comitetul Naţional Olimpic.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu