29 de elevi care au obţinut performanţe la olimpiadele internaţionale, premiaţi de Ministerul Educaţiei în cadrul unei gale

Embed:

29 de elevi, care au muncit zi şi noapte pentru a obţine performanţe la olimpiadele internaţionale, au fost premiaţi de Ministerul Educaţiei în cadrul unei gale.

Discipolii premiaţi au participat la 15 olimpiade internaţionale de unde s-au întors cu 36 de medalii şi şase menţiuni.

Printre ei este şi Victor Purice, elev în clasa a IX-a într-un liceu din Capitală. El a venit cu trei medalii de la olimpiadele de matematică şi informatică.

"Pasiunea a început la grădiniţă, de atunci, de mic îmi plăcea să compar două numere, să adun merele, să aflu câte portocale a mâncat un băiat şi asta a continuat", a spus Victor Purice, elev.

Elevul este convins că pentru a obţine rezultate nu este suficient să ai cunoştinţe bune, ci şi o strategie: "Trebuie să te concentrezi, să-ţi repartizezi timpul pentru fiecare problemă. În acelaşi timp nu trebuie să te opreşti la una dacă nu o poţi rezolva, pentru că poate să-ţi vină ideea la sfârşit."

Cei mai mulţi olimpici sunt elevi care au înregistrat performanţe la discipline reale.

"Sunt atras de matematică pentru că este interesantă, multe idei interesante, multă logică. Voi participa şi anii viitori şi sper să obţin rezultate mai bune", a precizat Alexandru Lopotenco, olimpic.

"Pentru a participa la olimpiadă, noi trebuie să ştim toate actualităţile ştiinţei la care participăm. În perioada olimpiadelor învăţăm în orice secundă posibilă", a explicat Andreea Jitaru, olimpică.

Diplome şi premii băneşti le-au fost acordate şi profesorilor care au pregătit elevii pentru a obţine cele mai bune rezultate.

"Succesele noastre demonstrează că avem cu ce ne mândri. Suntem printre primii la cele mai complicate concursuri de ştiinţe exacte", a declarat Sergiu Corlat, profesor.

"Acum se dă o mare importanţă copiilor dotaţi şi este foarte bine acest lucru, pentru că o să apară şi mai mulţi", a precizat Marcel Teleuca, profesor.

"Recunoştinţă absolută dumneavoastră şi profesorilor dumneavoastră pentru că ne faceţi mândri pentru ţara noastră. Ceea ce faceţi dumneavoastră, munca de studiu înseamnă de fapt şi o atitudine de dragoste, respect şi preţuire pentru patria noastră Republica Moldova", a declarat Monica Babuc, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Pentru acordarea premiilor Ministerul Educaţiei a alocat 620 de mii de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu