27 de președinți de raioane din ţară sunt dezamăgiţi de Rezoluţia PE: Aceşti lideri politici nu au nimic comun cu interesele oamenilor simpli

27 de președinți de raioane din Republica Moldova au adresat o scrisoare deschisă către diplomaţii europeni, ambasadorii aflați la Chișinău și demnitarilor din Uniunea Europeană.

Aceştia se arată dezamăgiți şi nedumeriţi de Rezoluția adoptate de către Parlamentul European la data de 5 iulie prin care asistența macrofinanciară a fost suspendată pe o perioadă nedeterminată.

"Această scrisoare exprimă dezaprobarea noastră față de unii politicieni de aici, din țară, care au încurajat și susținut măsuri împotriva intereselor Republicii Moldova, dar și speranța noastră că relațiile moldo-europene vor continua să se dezvolte pe baza progreselor reale pe care țara noastră le face pe drumul european", susțin semnatarii scrisorii.

Reprezentanţii Consiliilor Raionale mai spun, în declarația lor, că acest vot este părtinitor și că aparține doar unui grup politic al Parlamentului European. De asemenea, acest vot nu a avut o susţinere semnificativă a celorlalte grupuri politice. Aceştia mai accentuează ideea că cetăţenii aşteaptă de la ei drumuri bune, sisteme de canalizare şi aprovizionare cu apă şi multe alte lucruri care au fost iniţiate cu ajutorul fondurilor europene.

"Suntem convinşi că, până la urmă, cugetul şi conştiinţa vor prevala, iar deciziile Comisiei Europene vor fi luate punând în prim-plan interesele comunităţilor locale şi ale cetăţenilor Republicii Moldova", mai adaugă semnatarii.

Citiți atașat documentul elaborat de președinții de Consilii Raionale.

 

Lasă un comentariu