250 de euro pentru obţinerea permiselor de conducere la Ialoveni

Mai mulţi membri ai Biroului de Evidenţă şi Examinare a transportului Ialoveni au fost demascaţi, în procesul de organizare şi punere în aplicare a unei scheme frauduloase de examinare a conducătorilor auto şi eliberarea permiselor de conducere a autovehiculelor. 

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie a CCCEC, în urma instalării tehnicii speciale video-audio în sala de examinare a Biroului, a fost constatat faptul că persoane cu funcţii de răspundere în cadrul instituţiei nominalizate, facilitau direct susţinerea examenelor de stat, pentru primirea permiselor de conducere de către absolvenţii şcolilor auto. Pe acest caz a fost pornită o cauză penală.

De asemenea, în cadrul urmăririi penale a fost stabilită şi implicarea unui instructor din cadrul unei şcoli auto, care exercita şi funcţia de membru al Comisiei de examinare a conducătorilor auto, precum şi a unui intermediar.

În cadrul examinării cauzei penale s-a stabilit că, pentru a facilita susţinerea examenelor, absolvenţii şcolilor auto, achitau funcţionarilor Biroului, direct sau prin intermediari, „taxe” ilegale care variau între 150 şi 250 Euro.

Dacă vinovăţia persoanelor va fi demonstrată acestea riscă privaţiune de libertate de la 5 la 10 ani cu amendă de la 20.000 la 60.000 lei şi cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii pe un termen de la 2 la 5 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu