24 de studenţi de la ASEM s-au întrecut în a găti gustos. Vezi cu ce au fost premiaţi

Embed:

S-au întrecut în a găti gustos, rapid şi frumos. Este vorba despre 24 de studenţi de la Facultatea Tehnologia Alimentaţiei a Academiei de Studii Economice, care au participat la un concurs culinar. Tinerii din cele opt echipe, care au vrut să demonstreze că gătitul este şi o artă, au avut la dispoziţie 90 de minute pentru a prepara două feluri de mâncare: din carne şi un desert.

Organizatorii au introdus obligatoriu în meniu merele pentru a susţine producătorii locali.

"Aici au fost puşi în situaţia să nu ştie ce-i aşteaptă, să vadă materiile prime, să înceapă să inventeze preparatul pe loc, acesta este un obiectiv al acestei activităţi", a declarat Olga Tanbuşcic, profesor de disciplini tehnologice, ASEM.

La final, viitorii bucătari au fost apreciaţi de un juriu, care a dat note atât pentru gust, cât şi pentru felul cum arătau bucatele.

"Am observat din start, ţinând cont şi de uniforme, şi de modalitatea cum se descurcă, cum lucrează, cum îşi organizează procesul de muncă, deci chiar sunt foarte buni în ceea ce fac", a declarat Tatiana Stepanenco, membrul juriului.

Fiecare participant a plecat acasă cu daruri, printre care şorțuri, maiouri, cărţi de gastronomie şi ustensile pentru bucătărie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu