230 de luptători au concurat la cea de-a 16-a ediţie a turneului internaţional "Invită Nicolae Oriol"

Embed:
Aproape 230 de luptători au concurat la cea de-a 16-a ediţie a turneului internaţional "Invită Nicolae Oriol". Pe saltele au intrat sportivi din Republica Moldova, România şi Ucraina. Competiţia de la Chişinău a fost rezervată pentru cadeţi şi juniori în vârstă de până la 18 ani.

În urma acestei competiţii, cei mai buni luptători moldoveni vor fi selectaţi la lotul naţional în perspectiva participării la concursurile de pe arena internaţională.

"Muncim pentru obţinerea rezultatelor. Pe parcurs ne vom strădui să luăm primul loc. Vreu să fiu multiplu campion al Republicii Moldova, să ajung la competiţii internaţionale. La Europene şi Mondiale să mă calific", a spus luptătorul Republica Moldova, Marius Uja.

"Din punct de vedere al pregătirii, este un turneu important. E firesc, deoarece este unul internaţional. Aici poţi să identifici greşelile şi să vezi la ce nivel sunt adversarii tăi, pe care poţi să-i întâlneşti ulterior la Campionatele Europene şi Mondiale", a spus luptătorul Ucraina, Dmitrii Gamelovski.

Nicolae Oriol a pregătit în cariera sa de antrenor un grup impresionant de sportivi ce au devenit premianţi ai diferitor competiţii naţionale şi internaţionale, printre care vicecampionul mondial Anatol Guidea, dublul campion european Ghenadie Tulbea sau Nicolae Ceban, de două ori medaliat cu bronz la Europene.

"Pentru noi acest turneu înseamnă mult. Este un antrenor care a crescut mai multe generaţii. A fost un profesor al luptelor. Pentru noi a fost ca un tată, care ne-a crescut, ne-a educat şi ne-a dat un sens în viaţă", a spus vicepreşedintele FM de Lupte, Nicolae Ceban.

Câştigătorii au fost premiaţi de către organizatori cu câte o mie de lei, secunzii clasaţi - cu câte 700 de lei, iar luptătorii care au terminat pe locul trei - cu câte 500 de lei.
loading...

Lasă un comentariu